Φωτιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο – Κάηκε λεωφορείο του ΟΑΣΑ — Αποκλειστικά βίντεο ΕΡΤ

Array

Αναταραχή επικράτησε τη νύχτα σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου ομάδες Ρομά στήνουν οδοφράγματα, πυρπολούν οχήματα και καταστήματα και προκαλούν φθορές με αφορμή το σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου παιδιού από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη. Στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο κάηκε μεγάλο μέρος επιχείρησης με ελαστικά για φορτηγά που πυρπόλησε ομάδα Ρομά. Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών έλαβαν προειδοποίηση από το 112 να παραμείνουν στα σπίτια τους και να έχουν κλειστά πόρτες και παράθυρα.

Όπως αναφέρει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Αντώνης Δοβώνης, πριν από λίγες ώρες άγνωστοι εισέβαλλαν σε βιομηχανικό χώρο στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, πήραν ελαστικά, τα τοποθέτησαν αρχικά στο δρόμο, έβαλαν φωτιά τόσο στα λάστιχα όσο και σε ένα φορτηγό βαν και στη συνέχεια εισήλθαν ξανά στον βιομηχανικό χώρο. Έβγαλαν έξω τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε χώρο των εγκαταστάσεων.

Στην περιοχή παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη καθώς στη λεωφόρο Αιγάλεω υπήρξε συμβάν που μπορεί να σχετίζεται με την ομάδα Ρομά που έβαλε φωτιά στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν πυροβολισμοί από κυνηγετικό όπλο χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Νωρίτερα, στη λεωφόρο Φυλής ομάδα Ρομά πυρπόλησε και λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών. Πρώτα πέταξαν πέτρες, ανάγκασαν τον οδηγό να κατεβάσει τα άτομα που επέβαιναν και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο λεωφορείο. Δεν υπήρξαν τραυματίες.

Μικρή φωτιά είχαμε και σε άλλο λεωφορείο στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, χωρίς όμως η κατάσταση να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Για λόγους ασφαλείας ο ΟΑΣΑ αποφάσισε την απόσυρση όλων των λεωφορείων από το αμαστοστάσιο στα Άνω Λιόσια.

Νωρίτερα, Ρομά έβαλαν φωτιές κοντά στις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα να διακοπούν για λίγη ώρα τα δρομολόγια.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Αντώνης Δοβώνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος