Noσοκομειακοί γιατροί: Πανελλαδική στάση εργασίας στις 22 Ιουνίου

Με αίτημα να πληρωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες, υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ανακοίνωσε πανελλαδική στάση εργασίας (8πμ-12) την Τετάρτη 22 Ιουνίου και συγκέντρωση στην Αθήνα στις 9πμ στην πλατεία Μαβίλη.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση: «Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ στη συνεδρίαση του στις 17/06 αποφάσισε:
-Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 22 Ιουνίου 8 με 12πμ και συγκέντρωση στις 9:00 πμ. στην Αθήνα στην πλατεία Μαβίλη.

-Επίσχεση εργασίας σε όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, αν έως το μεσημέρι της Δευτέρας 20/06 δεν εκταμιευτεί το κονδύλι των εφημεριών του 2ου τριμήνου, ώστε να πληρωθούν στις 27/06.
Απαιτούμε:

-Την άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών, πρόσθετων και τακτικών, καθώς και την προβλεπόμενη πρόσθετη αποζημίωση για τις υπεράριθμες εφημερίες των ειδικοτήτων πρώτης γραμμής αλλά και σε όσους έχουν μετακινηθεί.

-Νομοθετική ρύθμιση και επαναφορά του πλαφόν στο 15% για να μην γίνει καμία περικοπή στις δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου.

-Κατάργηση του διαχωρισμού πρόσθετων και τακτικών εφημεριών μέχρις ότου γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις ώστε ο κάθε γιατρός να πραγματοποιεί 1 ενεργή εφημερία την εβδομάδα.

-Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.

-Αναπλήρωση των μισθολογικών μας απωλειών. Άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

-Χορήγηση σε όλους τους συναδέλφους των αναδρομικών διαφορών ανεξάρτητα από το αν έχουν κινηθεί δικαστικά ή όχι. Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς μας την περίοδο της πανδημίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος