Νέο περιστατικό μπούλινγκ: Επίθεση ανηλίκων με απειλή μαχαιριού – Χτύπησαν 12χρονο, βιντεοσκοπούσαν το περιστατικό

Πληθαίνουν τα περιστατικά μπούλινγκ. Μετά την είδηση για 15χρονους μαθητές που φέρεται να βασάνισαν συμμαθητή τους τυλίγοντας πετονιά στον λαιμό του, να τον εξύβρισαν και να τον κορόιδεψαν, νέο επεισόδιο με βία ανηλίκων έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν από την ασφάλεια Κηφισιάς ένας 14χρονος και ένας 15χρονος οι οποίοι ακινητοποίησαν δύο ανήλικους το βράδυ της 1ης Απριλίου και στη συνέχεια χτύπησαν τον έναν στο κεφάλι και στο σώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 15χρονος δράστης φιλοξενείται σε δομή ανηλίκωνν στα βόρεια προάστια. Με την απειλή μαχαιριού υποχρέωσαν τον 12χρονο να λέει υβριστικές φράσεις για τον εαυτό του και βιντεοσκοπούσαν αυτές τις σκηνές. Στη συνέχεια τον χτύπησαν με γροθιές στο κεφάλι και τα πλευρά κι εξαφανίστηκαν. Τα θύματα ενημέρωσαν την αστυνομία και μετά από έρευνες της ασφάλειας Κηφισιάς εντοπίστηκαν και συνελλήφθησαν. Ο 15χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συλληφθεί ακόμα τρεις φορές για ληστείες με θύματα ανήλικους.

Οι εκδορές στο λαιμό , από το νήμα πετονιάς, αποκάλυψαν ότι ο 15χρονος μαθητής ήταν θύμα άγριου μπούλινγκ. Την περασμένη Παρασκευή, την ώρα του διαλείμματος, σε αίθουσα διδασκαλίας, έξι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου, πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, επιτέθηκαν στον 15χρονο συμμαθητή τους. Τον περικύκλωσαν, τον ακινητοποιήσαν και του τύλιξαν στο λαιμό το νήμα πετονιάς.

«Έχω δεχτεί και εγώ μπούλινγκ, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό[…] υπήρχαν παιδιά στο σχολείο που με πείραζαν, με κορόιδευαν, έρχονταν και με σπρώχνανε» ανέφερε μαθητής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι έξι ανήλικοι δράστες γελούσαν σε βάρος του, ενώ καμία αντίδραση δεν υπήρξε από τα άλλα παιδιά που βρίσκονταν στην αίθουσα και παρέμειναν απλοί θεατές. Όταν το βασανιστήριο τελείωσε, ο 15χρονος μαθητής έβγαλε την πετονιά από το λαιμό και το σώμα του και πήγε στο ιατρείο του σχολείου για τις πρώτες βοήθειες, χωρίς όμως να αποκαλύψει πως ήταν θύμα βίας από συμμαθητές του. Το βράδυ, είδε τις εκδορές η μητέρα του και κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία.

Ο 15χρονος περιέγραψε την επίθεση, κατονόμασε τους δράστες, ενώ κατέθεσε πως η ίδια παρέα μαθητών του έκανε μπούλινγκ και άλλες φορές.

Τρία αγόρια και ένα κορίτσι συνελήφθησαν στα σπίτια τους. Οι μαθητές, φέρεται να παραδέχτηκαν πως βρίσκονταν στην αίθουσα την ώρα του βασανισμού του 15χρονου αλλά αρνήθηκαν πως ήταν και οι ίδιοι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες κατονόμασαν δύο άλλους συμμαθητές τους.

Η ανακοίνωση του Αρσακείου

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν» αναφέρεται σε ανακοίνωση του σχολείου.

Ο 15χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε επιφανειακά τραύματα στο λαιμό του.Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Κώστας Νούσης

Σχετικό άρθρο: Περιστατικό άγριου bullying: Πειθαρχικές διαδικασίες κατά μαθητών και ΕΔΕ για εκπαιδευτικούς – Τι ανακοίνωσε το Αρσάκειο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος