Περιστατικό άγριου bullying: Πειθαρχικές διαδικασίες κατά μαθητών και ΕΔΕ για εκπαιδευτικούς – Τι ανακοίνωσε το Αρσάκειο

Πειθαρχικές διαδικασίες για το άγριο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού, που κατέληξε σε συλλήψεις τεσσάρων ανηλίκων εξέδωσε το Αρσάκειο Γυμνάσιο , το σχολείο όπου σημειώθηκε το συμβάν.

Στην ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκόμενων μαθητών και έχει υποβληθεί αίτημα για ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν». 

Τι συνέβη

Το περιστατικό μπούλινγκ, σημειώθηκε σε αίθουσα διδασκαλίας, την ώρα του διαλείμματος την Παρασκευή 31/3 το πρωί, σ ιδιωτικό σχολείο στα Βόρεια Προάστια.

Έξι μαθητές, πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, ακινητοποίησαν αρχικά τον συμμαθητή τους, και στη συνέχεια του πέρασαν πετονιά στο λαιμό και στο υπόλοιπο το σώμα του.

Οι ανήλικοι, κορόιδευαν και έβριζαν χυδαία το θύμα.

Ο 15χρονος μαθητής, όταν οι δράστες βγήκαν από την αίθουσα, έβγαλε την πετονιά από το λαιμό και το σώμα του, πήγε στο ιατρείο του σχολείου για τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν αποκάλυψε την επίθεση που δέχτηκε από τους έξι ανήλικους.

Όταν επέστρεψε σπίτι του στα Μεσόγεια, η μητέρα του είδε τις εκδορές στο λαιμό κι έτσι ο ανήλικος της αποκάλυψε τον «εφιάλτη» που έζησε.

Αμέσως οι γονείς του, το βράδυ της Παρασκευής, κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία και την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Ο 15χρονος περιέγραψε την επίθεση, κατονόμασε τους δράστες, ενώ κατέθεσε πως η ίδια ομάδα του έκανε μπούλινγκ και άλλες φορές.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στις οικίες τους, τρία αγόρια και ένα κορίτσι που συνελήφθησαν. Οι μαθητές, παραδέχτηκαν πως ήταν παρόντες στο περιστατικό και κατονόμασαν ως δράστες τους δύο συμμαθητές τους, που δεν συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου.

Με προφορική εντολή εισαγγελέα, τα 4 παιδιά αφέθηκαν ελεύθερα.

Ο 15χρονος εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο οποίος διαπίστωσε επιφανειακά τραύματα στο λαιμό του.

Από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων σχηματίστηκε δικογραφία για τους έξι ανήλικους, που κατηγορούνται για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Ρεπορτάζ Κώστας Παπαδόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος