Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται και σήμερα – Εκτιμήσεις για πάνω από 30.000

Νέα εκτίναξη των κρουσμάτων αναμένεται να σημειωθεί και σήμερα, σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν ήδη καταγραφεί πάνω από 26.000 οπότε αναμένεται να ανακοινωθούν πάνω από 30.000 κρούσματα.

Η μετάλλαξη Όμικρον «τρέχει» με μεγάλη ταχύτητα ενώ το αποτύπωμά της αναμένεται να φανεί μετά από 10-15 ημέρες, εφόσον η διασπορά της «περάσει» από τους νέους στους πολίτες άνω των 60 ετών.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ τα περιστατικά που καταγράφονται: το 19% αφορά παιδιά και εφήβους, το 47% από 20-39 ετών, το 27% από 40-65 ετών και το 6% άνω των 65 ετών.

Για το Υπουργείο Υγείας αποτελεί μεγάλο στοίχημα να μην μετατοπιστεί από τους νεότερους στους μεγαλύτερους σε ηλικία η μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 συνήθως νοσούν βαριά.

Εν τω μεταξύ, από τις 16 Ιανουαρίου θα εφαρμοστεί το μέτρο προστίμου για τους πολίτες άνω των 60 που παραμένουν ανεμβολίαστοι με το ποσοστό να φτάνει το 40%.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε σήμερα ότι όσοι είναι άνω των 60 ετών και έχει περάσει το επτάμηνο και δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι. Αυτό εξετάζεται και για το σύνολο του πληθυσμού. Όσοι ανεξαρτήτως ηλικίας δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση θα είναι ανεμβολίαστοι.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος