Νεκρό βρέφος στη Βέροια: Ασφυκτικό θάνατο στο νερό «έδειξε» η ιατροδικαστική – Η μητέρα πήρε προθεσμία για την Τετάρτη

Array

Σκυφτή, χωρίς να κάνει δηλώσεις βγήκε από τον εισαγγελέα η 29χρονη μητέρα που φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το 11 μηνών κοριτσάκι της. Σύμφωνα με πληροφορίες η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ασφυκτικό θάνατο μέσα το νερό. Το μωρό δεν έφερε σημάδια κακοποίησης.

Προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη (4/1) ζήτησε και πήρε η 29χρονη η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, αρνήθηκε την κατηγορία και δε θέλησε να πει τίποτα.

Η μαρτυρία ταξιτζή στην ΕΡΤ

Στην ΕΡΤ μίλησε ο ταξιτζής που πήρε την μητέρα λίγα λεπτά αφού είχε πετάξει το μωρό στο νερό, στις 31/12 γύρω στις 4 το απόγευμα. Του ζήτησε να την μεταφέρει στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Την έβλεπε ψύχραιμη και λιγομίλητη. Ο ταξιτζής ειδοποιήθηκε από την αστυνομία για να δώσει κατάθεση.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της τραγικής υπόθεσης

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η 29χρονη μητέρα έφυγε με το βρέφος, από χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου ζούσε με τους γονείς της. Την επόμενη ημέρα επέστρεψε στο σπίτι της χωρίς το μωρό και ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε περάσει τη νύχτα σε ξενοδοχείο. Σε ερωτήσεις των γονιών της για το που βρίσκεται το παιδί, εκείνη δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ίδια μετά από τις επίμονες προσπάθειες των Αρχών, λύγισε και αποκάλυψε στους αστυνομικούς το σημείο, όπου όπως είπε, άφησε το μωρό, το οποίο όμως όταν εντοπίστηκε δεν είχε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας όπου διαπιστώθηκε ο θανατός του.

Η Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνέλαβαν τη μητέρα, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Γκέλη ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος