Με δεδομένο ότι πολλά έχουν ακουστεί περί γεωεντοπισμού και παραβίασης ευαίσθητων πληροφοριών, με αφορμή την επικείμενη έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητας εντός του Σεπτεμβρίου, ακολουθούν μια σειρά από ερωταπαντήσεις για το θέμα:
Για το αν θα υπάρχει τσιπάκι γεωεντοπισμού:
Δεν περιλαμβάνεται τεχνολογία καταγραφής δεδομένων θέσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα νέα δελτία ταυτότητας δεν θα εμπεριέχουν τεχνολογία που θα μπορεί να καταγράψει δεδομένα ελέγχου θέσης. Τα στοιχεία που συλλέγονται θα είναι τα απολύτως απαραίτητα.
Ως προς το γιατί δεν περιλαμβάνεται ο ΑΜΚΑ:
Δεν υπάρχει καμία παραβίαση του ιατρικού απορρήτου. Ο ΑΜΚΑ δεν περιλαμβάνεται στο νέο δελτίο, ούτε σε εμφανές σημείο, ούτε αποθηκευμένος στο τσιπάκι. Επομένως, δεν θα μπορεί να δώσει πρόσβαση παραβιάζοντας το ιατρικό απόρρητο μας.
Για το αν είναι υποχρεωτική η δήλωση της ομάδας αίματος του πολίτη:
Είναι προαιρετική και μόνο με βεβαίωση. Η αναγραφή της ομάδας αίματος είναι προαιρετική. Ακόμα και γι’ αυτούς που το επιθυμούν, αυτό θα γίνεται μόνο αν προσκομιστεί βεβαίωση από νοσοκομείο ή ιατρικό εργαστήριο.
Διαβάστε ακόμη:
Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Νίκος Κοντορούσης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος