Νέες κινητοποιήσεις γιατρών και υγειονομικών – Ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία

Array

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες των συνδικαλιστικών οργανώσεων γιατρών και υγειονομικών, όπως και άλλων κλάδων που τους συμπαραστέκονται, εκφράζοντας τη διεκδίκησή τους για απόσυρση του νομοσχεδίου για την Υγεία.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ: «Πανελλαδική Στάση Εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου. Η στάση εργασίας που έχει εξαγγείλει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για το Λεκανοπέδιο, την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2022, ισχύει για όλη τη χώρα, όπου υπάρχουν κινητοποιήσεις για το νομοσχέδιο για την Υγεία.

Καλούμε τα Νομαρχιακά Τμήματα, σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του κάθε Νομού, να οργανώσουν κινητοποιήσεις για να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ το νομοσχέδιο για την Υγεία».

Επίσης 24ωρη απεργία την ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής και συγκέντρωση στη Βουλή στις 13:00 με παράλληλο κάλεσμα στα Εργατικά Κέντρα την ΑΔΕΔΥ και μαζικούς φορείς για συμμετοχή στη συγκέντρωση, έχει ανακοινώσει η ΕΙΝΑΠ.

Η ΟΕΝΓΕ έχει προκηρύξει και 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ σε στάσεις εργασίας προχωρούν τα Εργατικά Κέντρα στην Αττική.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη απαίτησαν με κατάληψή τους στο υπουργείο Υγείας το πρωί της Τρίτης 29/11 Σωματεία των υγειονομικών.

«Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα – Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη – Όλοι στην απεργία» έγραφε το γιγαντοπανό που ανάρτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου.

«Την Πέμπτη 01/12/2022 Στάση Εργασίας 11.00-15.00 και Συγκέντρωση 13.00 στη Βουλή για την Απόσυρση του Νομοσχεδίου για την Υγεία», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα

Αναφερόμενος στους αγώνες των υγειονομικών, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε: «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους αγωνιζόμενους υγειονομικούς που αυτές τις μέρες, σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε μονάδα Υγείας, έξω από το υπουργείο Υγείας, δίνουν έναν αγώνα για όλο το λαό, προκειμένου να μην περάσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο-έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια νοσοκομειακή περίθαλψη.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που καλεί τους ασθενείς να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και μετατρέπει τα νοσοκομεία σε χώρους άντλησης πελατείας για τα “κοράκια” της ιδιωτικής υγείας.

Το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για την απόρριψη αυτού του νομοσχεδίου, για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία, για την ανάπτυξη ενός αποκλειστικά κρατικού συστήματος υγείας, σύγχρονου και απολύτως δωρεάν για όλους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος