Νεανική παραβατικότητα: Γονείς προσλαμβάνουν ντετέκτιβ για να παρακολουθούν τα παιδιά τους

Γονείς, μετά από ανεξήτητη αλλαγή της συμπεριφοράς των παιδιών τους, απευθύνονται σε ιδιωτικούς ερευνητές για να μάθουν για τις εξωσχολικές δραστηρίοτητές τους

Σε ιδιωτικούς ντετέκτιβ απευθύνονται ολοένα και περισσότεροι γονείς προκειμένου να παρακολουθούν τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών του μετά την εξαρση της παραβατικότητας ανηλίκων στη χώρα μας.

Μετά τα συνεχή περιστατικά βίας και έκνομων δραστηριοτήτων εντός και εκτός σχολικών αιθουσών οι γονείς και οι κηδεμόνες ανήλικών παιδιών αναφέρουν ότι ζητούν την συνδρομή των ιδιωτών για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους, τα οποία διαισθάνονται ότι κινδυνεύουν από ανήλικους με παραβατική συμπεριφορά ή έχουν πάρει τα ίδια το λάθος δρόμο.

Μητέρα 14χρονης που πίστευε ότι μπορεί να κινδυνεύει το παιδί της δήλωσε στην ΕΡΤ: «Ήθελα να δω το παιδί μου με ποιους κάνει παρέα. Στο Δημοτικό όταν πάει ένα παιδί είναι αλλιώς, γνωρίζεις τους γονείς πιο κοντά. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο είναι λίγο τα πράγματα απρόσωπα. Αποφάσισα να βάλω έναν άνθρωπο με τον οποίο θα μπορώ εγώ να δω τι γίνεται με το παιδί μου».

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή, Στράτο Γεωργαντίδη, οι περισσότερες υποθέσεις που φτάνουν στο γραφείο του αφορούν έρευνα κυρίως ανήλικων παιδιών. «Έρχονται γονείς και μας ζητούν την παρακολούθηση των παιδιών τους. Να δούμε τις δραστηρίοτητές τους, το περιβάλλον τους, τους ανθρώπους που συναντούν» ανέφερε στον ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Αλέξανδρο Καλαφάτη.

Μετά από έγγραφη συγκατάθεση των γονιών τους τα περισσότερα παιδιά που παρακολουθούνται είναι ηλικίας από 12 έως 16 ετών. Αιτία για αυτό το δραστικό μέτρο, όπως αποκαλύπτει ο ιδιωτικός ερευνητής, είναι η ξαφνική αλλαγή στην συμπεριφορά των εφήβων.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ: | Αλέξανδρος Καλαφάτης | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος