Νέα Σμύρνη: Εμπρησμό «δείχνουν» υπολείμματα φωτοβολίδας στις στάχτες του εστιατορίου – Έρευνες από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Μαρτίου σε εστιατόριο της Νέας Σμύρνης που βρίσκεται επί της Ελευθερίου Βενιζέλου, σε ισόγειο πολυκατοικίας. Στάχτη έγινε στο εστιατόριο όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που βρισκόταν στο ισόγειο όροφο πολυκατοικίας.

Δείτε εικόνες από το κατεστραμμένο εστιατόριο:

Το γεγονός έγινε αντιληπτό από άνθρωπο εργαζόμενο στην καθαριότητα του εστιατορίου ο οποίος άκουσε μια έκρηξη εντός του καταστήματος και να σπάνε τα τζάμια. Ο ίδιος βγήκε έξω και είδε τη φωτιά να τυλίγει το χώρο. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς το εστιατόριο βρίσκεται στο ισόγειο τετραώροφης πολυκατοικίας.

 Σύμφωνα με μαρτυρία του υπαλλήλου καθαριότητας, εμφανίστηκαν ξαφνικά, τα ξημερώματα, δύο – τρία άτομα τα οποία έσπασαν ένα τζάμι και πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως μετά εκδηλώθηκε η φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ανάμεσα στα αποκαΐδια, οι ερευνητές της πυροσβεστικής βρήκαν υπολείμματα από φωτοβολίδα. Την έρευνα για τον εντοπισμό των εμπρηστών θα αναλάβει η αστυνομία και συγκεκριμένα το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσα τους υπάρχει ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.

Ένας τραυματίας – Πέντε οι απεγκλωβισμοί

Ενημέρωση για τα αίτια της πυρκαγιάς σε γνωστό κατάστημα εστίασης που καταστράφηκε ολοσχερώς τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Μαρτίου στην οδό Ελ. Βενιζέλου, στη Νέα Σμύρνη έδωσε από το σημείο της φωτιάς o αρχιπύραρχος Αναστάσιος Χατζόπουλος.

«Η υπηρεσία μας μετέβη στο σημείο με επτά οχήματα, μεταξύ των οποίων και γερανοφόρα. Στόχος ήταν να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς και η διάσωση της ζωής των κατοίκων των υπερκείμενων ορόφων που έχουν χρήση κατοικίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Όπως τόνισε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 04:30 τα ξημερώματα βρίσκεται πλέον υπό μερικό έλεγχο επιφέροντας σημαντικές ζημιές στους πάνω ορόφους.

«Με ειδικά εργαλεία και διανοίγοντας θύρες διαμερισμάτων απεγκλωβίσαμε τέσσερα άτομα από τον τέταρτο όροφο, εκ των οποίων ένα βρέφος που μεταφέρθηκε στο Παίδων για προληπτικούς λόγους», σημείωσε.

Όπως έκανε γνωστό ο αξιωματικός της πυροσβεστικής, νωρίτερα είχε διασωθεί από τον πρώτο όροφο ένας ηλικιωμένος με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Και όπως τόνισε, «η πυρκαγιά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αυτή την στιγμή τίθεται σε μερικό έλεγχο». Η πυροσβεστική διερευνά έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος