Ν. Σμύρνη: Ανασκεύασε εν μέρει ο βασικός μάρτυρας για την επίθεση στον αστυνομικό (video)

Απολογούνται σήμερα οι υπόλοιποι συλληφθέντες για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, μεταξύ αυτών και ο 30χρονος που φέρεται να επιτέθηκε πρώτος στον αστυνομικό που χτυπήθηκε ανηλεώς ομαδικά. Χθες, ελεύθεροι με επίβλεψη από κοινωνικό λειτουργό, αφέθηκαν οι 7 ανήλικοι κατηγορούμενοι.

Όπως ανέφερε νωρίτερα, στο δελτίο των 12, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, δεν είχαν ξεκινήσει οι απολογίες των εννέα συλληφθέντων γιατί η ανακρίτρια ζήτησε να έρθουν να καταθέσουν πρώτα μάρτυρες υπεράσπισης, εφόσον οι κατηγορούμενοι έχουν να υποδείξουν. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, χθες το βράδυ κατέθεσε στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ο μάρτυρας που είχε υποδείξει τον 30χρονο ως τον δράστη της επίθεσης, ως τον άνθρωπο δηλαδή που κινήθηκε πρώτος επιθετικά εναντίον του 28χρονου αστυνομικού της ομάδας Δράση και τον έριξε από τη μηχανή του με αποτέλεσμα να τραυματισθεί πολύ σοβαρά.

Κατά  τον συνήγορο του 30χρονου βασικού κατηγορούμενου, ο μάρτυρας ανασκεύασε την αρχική του προανακριτική κατάθεση και υποστήριξε ότι είδε τον 30χρονο μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος, αλλά όχι ότι ήταν αυτός που κινήθηκε εναντίον του αστυνομικού.

Αναλυτικά η κατάθεσή του:

Του είπα ‘μη χτυπήσεις κόσμο και αστυνομικούς’ και μου απαντάει ‘γιατί θα με δώσεις στους δικούς σου τους μπάτσους’; και εγώ του απάντησα ‘ναι’ και αμέσως έφυγα για να μην φάω ξύλο από τους αναρχικούς. Ξαφνικά άκουσα κάποιον να φωνάζει ‘έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια’ και τότε κάνανε ντου. Τότε είδα κάποιον να τρέχει προς τη μεριά των αστυνομικών και τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν.

Είδα και τον κουνιάδο μου μαζί με τον φίλο του να τρέχουν στο μπούγιο αλλά δεν είδα τον κουνιάδο μου να χτυπάει τον αστυνομικό.

ΕΡ. Αναγνωρίζετε τον κουνιάδο σας στο άτομο που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι;

ΑΠ. Δεν γνωρίζω εάν ήταν ο κουνιάδος μου αυτός που έριξε τον αστυνομικό από το μηχανάκι, απλά ο κουνιάδος μου ήταν ανάμεσα στο πλήθος που έτρεξε προς τον αστυνομικό που έπεσε.

Μετά από όλα αυτά εγώ επέστρεψα στο σπίτι μου και την επόμενη ημέρα, το μεσημέρι, πήγα στη ΓΑΔΑ και είπα στους αστυνομικούς ότι στα επεισόδια ήταν ο κουνιάδος μου και ένας φίλος του. Τον κατήγγειλα πριν δω το βίντεο στα κανάλια. Στην αστυνομία μου έδειξαν ένα βίντεο και τότε αναγνώρισα τον κουνιάδο μου και τον φίλο του στο πλήθος. Όταν αποφάσισα να πάω να καταγγείλω τον κουνιάδο μου δεν φανταζόμουν ότι θα κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ούτε ότι τα επεισόδια αυτά θα έπαιρναν τόσο μεγάλη διάσταση. Αποφάσισα να τον καταγγείλω γιατί σέβομαι τον νόμο και την τάξη… Εάν είχα οποιαδήποτε αμφιβολία ότι δεν ήταν ο κουνιάδος μου στα επεισόδια θα σας το έλεγα. Πιστεύω ότι γενικά τον κουνιάδο μου τον παρασέρνουν οι παρέες του…Τέλος να σας πω ότι λέω την αλήθεια γιατί υπάρχει Θεός και ότι επιθυμώ να εξεταστώ από μηχάνημα ανίχνευσης ψεύδους.

Ο 30χρονος εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες με τον συνήγορό του να υποστηρίζει ότι θα προσκομίσουν στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν το άλλοθι του κατηγορούμενου ότι δεν βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης αλλά σε τελείως διαφορετικό σημείο.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την επίθεση στον αστυνομικό στη Ν. Σμύρνη

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες αστυνομικών για τον άγριο ξυλοδαρμό του 29χρονου ειδικού φρουρού στα βίαια επεισόδια της Νέας Σμύρνης. Ο 29χρονος στην κατάθεσή του ανέφερε ότι φοβήθηκε πως θα τον πυροβολήσουν και ότι από τα χτυπήματα έχασε τις αισθήσεις του.

Τη στιγμή της επίθεσης περιέγραψε ο οδηγός της μοτοσικλέτας στην οποία επέβαινε και ο 29χρονος αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε την περασμένη Τρίτη στη Νέα Σμύρνη.

Ο οδηγός της μηχανής είπε ότι το πλήθος έφτασε δίπλα τους και ξαφνικά ένα άτομο όρμησε και άρπαξε με τα χέρια του τον συνεπιβάτη του και πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις που δέχονταν ήταν σφοδρές και για αυτόν το λόγο απομακρύνθηκαν περίπου 50 μέτρα από το σημείο ώστε να ανασυνταχθούν και να επιστρέψουν για να απομακρύνουν το συνάδελφό τους από το πλήθος.

Οι συνάδελφοι του 29χρονου ειδικού φρουρού υποστήριξαν ότι το ετερόκλητο πλήθος ήθελε νεκρό αστυνομικό.

“Είδα άτομα που δεν προλάβαινα να μετρήσω …να τον χτυπάνε με τα χέρια τα πόδια με βέργες με κοντάρια με ότι έφερε ο καθένας, στα χέρια του σε όλο του το σώμα του. Βγάλανε το κράνος ώστε να τον χτυπήσουν στο κεφάλι και τα χτυπήματα να έχουν αποτέλεσμα. Όσο ήταν από πάνω του, έλεγαν ο ένας τον άλλον “γ…. τον. Σκοτώστε τον. Ψόφα κ…μπατσε” ανέφερε ένας ειδικός φρουρός στην ομάδα που δέχτηκε την επίθεση.

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του 29χρονου που επί 2,5 λεπτά δεχόταν άγρια χτυπήματα από όχλο 50-60 ατόμων: “Προσπάθησα να προστατέψω το όπλο μου για να μην μου το πάρουν. Φοβόμουν μη με πυροβολήσουν με αυτό. Δεχόμουν χτυπήματα σε όλο μου το κορμί. Ξαφνικά, ένιωσα ένα χέρι στον λαιμό μου να προσπαθεί να αφοπλίσει το κράνος όπως και έκανε. Μου το έβγαλαν και άρχισαν να με χτυπούν στο κεφάλι ουρλιάζοντας «εδώ θα πεθάνεις…». Κάποια στιγμή ένιωσα πως θα αφήσω την τελευταία μου πνοή στην άσφαλτο… Κατάλαβα πως έχω γεμίσει αίματα. Από τα χτυπήματα έχασα τις αισθήσεις μου (Πηγή:Realnews).

Στην ΕΡΤ μίλησε ο αυτόπτης μάρτυρας που αναγνώρισε τον 30χρονο Έλληνα, ιρακινής καταγωγής, που βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας:

“Είναι στην Θύρα 7 αλλά και οργανωμένος. Η παρέα του είναι οργανωμένη… Του είπα, αν κάνεις κάτι θα σε δώσω στεγνά, μην πειράξεις αστυνομικό και κόσμο” δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Οι 7 ανήλικοι που είχαν συλληφθεί για τα βίαια επεισόδια της περασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο όμως της επίβλεψής τους από κοινωνικό λειτουργό. Αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στα επεισόδια.

Ανήλικος 17χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε: “Είδαμε τα επεισόδια από μακριά. Είδαμε καπνούς και τον όχλο να έρχεται προς το μέρος μας και να φωνάζει «τρέξτε τρέξτε». Εμείς φοβηθήκαμε και τρέξαμε. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μας έπιασαν αστυνομικοί”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος