Νέα μέτρα: Τα πρόστιμα για μάσκες, αποστάσεις και πιστοποιητικά

Τσουχτερό πρόστιμο ύψους έως και 300 ευρώ καλείται να πληρώσει κάποιος για μη χρήση της προστατευτικής μάσκας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη νέα ΚΥΑ.

Συγκεκριμένα, στα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων, καθώς και τους λοιπούς κανόνες, επιβάλλεται για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Μη τήρηση υγειονομικών μέτρων που αφορούν σε επιβατηγά δημοσίας χρήσεως (Ε.Δ.Χ.) προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ στον οδηγό του οχήματος ή/και στους επιβάτες κατά περίπτωση. Σε όλα όμως τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων 300 ευρώ. Σε 150 ευρώ ανέρχεται το πρόστιμο και για τους επιβάτες σε επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές. Στα 300 ευρώ ανέρχεται όμως το πρόστιμο στους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος κρουαζιερόπλοιων που δεν τηρούν τα μέτρα.

Στην περίπτωση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιβάλλεται και στην επιχείρηση/ νομικό πρόσωπο για κάθε παράβαση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας των εργαζομένων, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Στην περίπτωση μη αντιστοίχισης των αναγραφόμενων στοιχείων του φυσικού προσώπου στο επιδεικνυόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης με το αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας, επιβάλλεται στο φυσικό πρόσωπο, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο πέντε χιλιάδες 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημερολογιακές ημέρες.

Στην περίπτωση παρουσίας σε αμιγή χώρο προσώπου που δεν επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, πέραν άλλων κυρώσεων, το όργανο ελέγχου προβαίνει στην απομάκρυνση του ατόμου από τον χώρο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος