Νέα επίθεση Ερντογάν στην Ελλάδα: Δεν θα σάς σώσουν τα αμερικανικά όπλα στα νησιά και τη Θράκη

Array

Συνεχίζεται το τουρκικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας, καθώς μετά το διάβημα, στο οποίο προέβη η Άγκυρα προς τον Έλληνα Πρέσβη Χριστόδουλο Λάζαρη και τις δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ότι οι ενέργειες της Ελλάδας “μυρίζουν πρόκληση“, ο τούρκος Πρόεδρος επανέρχεται στο θέμα τόσο των “τρομοκρατών του Λαυρίου“, όσο και στην στρατιωτικοποίηση των νησιών.

Μας λυπεί βαθιά το γεγονός ότι η Μεσόγειος μνημονεύεται σήμερα με εντάσεις και θανάτους μεταναστών. Χιλιάδες καταπιεσμένοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στα μανιασμένα νερά της Μεσογείου. Οι πόρτες που ήταν κλειστές για τους πρόσφυγες άνοιξαν διάπλατα στους τρομοκράτες του PKK. Σε κάθε χώρα της Ευρώπης, ειδικά στο στρατόπεδο του Λαυρίου, προστατεύονται οι δολοφόνοι που χύνουν το αίμα των πολιτών μας. Μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων δημιούργησαν ανοιχτά στρατόπεδα για τον εαυτό τους σε ορισμένες χώρες καθώς οι φωλιές του τρόμου καταστρέφονται” τόνισε ο Ερντογάν.

Αναμένουμε από όλες τις χώρες, ξεκινώντας από τους γείτονές μας, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων χωρίς διακρίσεις. Θέλουμε ειρήνη και ηρεμία με όλη μας την καρδιά. Θέλουμε σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή μας” πρόσθεσε.

Κάνοντας νέα αναφορά στα fake news για τεθωρακισμένα στα νησιά, σχολίασε ότι “τα όπλα που συσσωρεύτηκαν στα νησιά και τη Θράκη δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς. Η δύναμή μας είναι πολύ πέρα από αυτά. Η υποστήριξη από την Αμερική δεν θα σάς σώσει“.

Η χώρα μας είναι αυτή τη στιγμή μία από τις 10 χώρες στον κόσμο που σχεδιάζει και ναυπηγεί σε εθνικό επίπεδο ένα πολεμικό πλοίο. Συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς η κατασκευή του πολυδύναμου αμφίβιου επιθετικού μας πλοίου, το οποίο εξετάσαμε από αέρος τις προηγούμενες ημέρες. Ενώ κάποιοι μιμούνται τη Δύση και βρίζουν τους προγόνους τους, εμείς προστατεύουμε όλες τις αξίες μας” είπε ακόμα ο τούρκος πρόεδρος σημειώνοντας επίσης: “Γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις εκείνων που προκάλεσαν την Ελλάδα και την έβαλαν να στραφεί εναντίον μας. Εμείς θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με αποφασιστικότητα και δεν θα παρεκκλίνουμε από τους στόχους μας”.

Τέλος, ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στη Δύση, τονίζοντας ότι ο φόβος κυρίευσε τον κόσμο καθώς πλησιάζει ο χειμώνας. “Παρ’ όλες αυτές τις οδυνηρές αλήθειες, δυστυχώς, ο δρόμος προς την ειρήνη δεν ανοίγει ποτέ. Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που κάνει ειλικρινή προσπάθεια. Αυτοί που μας κατηγορούσαν ότι κάναμε λάθη στις πρώτες μέρες του πολέμου επιβεβαιώνουν τώρα το δίκιο μας“.

Σύσκεψη υπό τον Ακάρ

Σύμφωνα με πληροφορίες μερίδας των τουρκικών ΜΜΕ, λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ πραγματοποίησαν συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με διοικητές δυνάμεων, αναπληρωτές υπουργούς και διοικητές μονάδων αργά χθες βράδυ. Ωστόσο, άλλα τουρκικά Μέσα δεν αναφέρουν την Ελλάδα αλλά το ότι κατά την χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα άμυνας και ασφάλειας, ενώ οι Διοικητές Δυνάμεων και Στρατού, καθώς και οι διοικητές των εσωτερικών και διασυνοριακών μονάδων μοιράστηκαν πληροφορίες για τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες και την τελευταία κατάσταση στο πεδίο.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διανύουν μια πολυάσχολη περίοδο. Δηλώνοντας ότι ο τουρκικός στρατός εκπλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τα καθήκοντα που του ανατέθηκαν, ο Ακάρ είπε: “Σας συγχαίρω όλους για αυτό“. Τονίζοντας ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία παρά το δύσκολο έδαφος και τις καιρικές συνθήκες είπε: “Ο μόνος μας στόχος είναι οι τρομοκράτες. Σεβόμαστε τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των γειτόνων μας, ιδιαίτερα του Ιράκ και της Συρίας. Ο μοναδικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνόρων και των πολιτών μας. Για αυτό, συνεχίζουμε τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας με αποφασιστικότητα Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να εξουδετερωθεί ο τελευταίος τρομοκράτης“.

Ρεπορτάζ: Αριάνα Φερεντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος