Τ. Ερντογάν: Οι ενέργειες της Ελλάδας μυρίζουν πρόκληση – Δεν είναι ισότιμη ως χώρα

Array

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, καθώς μετά το διάβημα, στο οποίο προέβη νωρίτερα προς τον Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα Χριστόδουλο Λάζαρη, τη σκυτάλη πήρε ο Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας, μετά το υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο Μπεσττέπε, ότι οι ενέργειες της Ελλάδας “μυρίζουν πρόκληση“.

Ενώ ειλικρινά προσπαθούμε να τερματίσουμε τους πολέμους, τις εντάσεις και τις κρίσεις στον κόσμο, παρακολουθούμε τα βήματα της γειτονικής μας Ελλάδας που μυρίζουν πρόκληση. Η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη και δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας” δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.

Γνωρίζουμε ότι οι πραγματικές προθέσεις εκείνων που προκάλεσαν και εξώθησαν τους Έλληνες πολιτικούς ήταν να εμποδίσουν το πρόγραμμά μας για την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι τόσο για τους Έλληνες πολιτικούς, το ελληνικό κράτος, τον ελληνικό λαό και όσους τους χρησιμοποιούν ως μαριονέτες. Για τα παιδιά και τους αθώους, που η ίδια νοοτροπία άφησε να πεθάνουν βυθίζοντας τις βάρκες τους σε Αιγαίο και Μεσόγειο, σίγουρα κάποιοι θα λογοδοτήσουν κάποτε” συνέχισε ο Ερντογάν.

“Η συγκέντρωση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα πρέπει να ενοχλεί τον ελληνικό λαό, όχι εμάς. Πολιτικές δεσμεύσεις που θα υποθηκεύσουν το επόμενο τέταρτο του αιώνα της Ελλάδας και που σίγουρα θα πληρωθούν, δεν πρέπει να ανησυχούν εμάς, αλλά τον ελληνικό λαό. Ούτε αυτές οι στρατιωτικές συγκεντρώσεις, ούτε αυτές οι πολιτικές και οικονομικές στηρίξεις είναι αρκετές για να ανεβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδό μας, αλλά αρκούν για να σύρουν την Ελλάδα στο βάλτο” πρόσθεσε ο Τ. Ερντογάν.

Δεν θα παραλείψουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας” κατέληξε.

Πηγή: Hurriyet

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος