Αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας — 78 συλλήψεις (video)

Σε 78 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ μετά από νέα επιχείρηση στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας. Κατά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, υπάρχουν επτά τραυματίες αστυνομικοί. Σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση της αστυνομίας, άτομα πετούσαν πέτρες από την ταράτσα σε αστυνομικούς παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος ατόμου που συνελήφθη και το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι προσήχθη και ο φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός, για την προσαγωγή του οποίου διαμαρτύρεται σφοδρά η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σε εξέλιξη βρίσκεται από πρωινές ώρες σήμερα (Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022) ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Προσφυγικών από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Την επιχείρηση συνδράμουν δυνάμεις της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) καθώς και Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε για τη σύλληψη ατόμου, το οποίο εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων. Μετά την προσαγωγή του, ομάδες ατόμων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ανέβηκαν στην ταράτσα και προέβησαν σε ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ.) σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, παρεμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάσχεση και μεταφορά του οχήματος του συλληφθέντα.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες προσαγωγές από το σημείο.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

T. Θεοδωρικάκος: Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στη Real – Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας

Για την προσαγωγή και κράτηση του φωτορεπόρτερ μέλους της ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου:

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή και κράτηση για πάνω από τέσσερις ήδη ώρες του συναδέλφου μας και μέλους της Ένωσής μας Νίκου Πηλού.

Ο φωτορεπόρτερ βρισκόταν στην περιοχή «Προσφυγικά» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για ρεπορτάζ όταν έγινε επιχείρηση της αστυνομίας και προσήχθη, παρότι έκανε γνωστή την ιδιότητά του.

Θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο συνάδελφός μας.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μη, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Το ΔΣ της ΕΑΞΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος