Ν. Τζανάκης: Πρέπει να γίνονται τεστ και σε εμβολιασμένους – Πώς περιγράφει τα συμπτώματα της νόσου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (video)

«Είναι μια κρίσιμη περίοδος. Έχουμε σταθεροποιηθεί σε ένα πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο. Υπάρχει ανάγκη αυτό να αρχίσει να υποστρέφει», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Νίκος Τζανάκης, ενώ για τα συμπτώματα της νόσου μίλησε στην ΕΡΤ και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικάλων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Μιλώντας για τη μετάλλαξη Όμικρον ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης επισήμανε ότι θα πρέπει να ελεγχθούν και προηγούμενα θετικά δείγματα. Όσο αφορά στα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού ο κ. Τζανάκης τόνισε ότι αυτά θα πρέπει να είναι εφαρμόσιμα και να υπάρχει αποδοχή από τον κόσμο.

«Πλέον πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μέτρα για τους εμβολιασμένους. Αρχίζουν να μολύνονται και ξέρουμε ότι συμβάλλουν στη διασπορά. Πρέπει να αρχίσουμε οι εμβολιασμένοι να συνηθίζουμε σε κάποια διαγνωστικά μέτρα. Πρέπει να γίνονται κάποια διαγνωστικά τεστ και σε εμβολιασμένους».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη πρέπει να γίνει ένας συνδυασμός μέτρων που θα λαμβάνονται αυτοβούλως καθώς και κάποια μέτρα, σε μεγάλα κοινωνικά γεγονότα, που θα είναι οριζόντια και υποχρεωτικά σε υπερμεταδοτικά γεγονότα».

Θετικός στον ιό ο δήμαρχος Τρικαίων – Πώς το κατάλαβε

Για την εμπειρία από τη νόσησή του με ήπια συμπτώματα του ιού μίλησε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι είχε μολυνθεί μετά από διαγνωστικό έλεγχο.

«Η επιστήμη και το εμβόλιο κάνουν καλά την δουλειά τους. Αν δεν είχα νοσήσει με έντονα συμπτώματα στενός μου συνεργάτης, πιθανώς δεν θα είχα μπει στη διαδικασία να κάνω τεστ για να δω αν έχω νοσήσει» ανέφερε στην εκπομπή ο δήμαρχος Τρικκαίων, ο οποίος όπως επισήμανε, είναι πλήρως εμβολιασμένος και περίμενε να ανοίξει η πλατφόρμα για να κάνει την αναμνηστική δόση.

«Κατευθείαν θα πρέπει να κάνουμε τεστ με το παραμικρό σύμπτωμα για να μη διασπείρουμε τη νόσο», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Τζανάκης επισημαίνοντας ότι είναι κοινωνική υπευθυνότητα να εξεταζόμαστε όταν δεν νιώθουμε καλά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος