Ν. Μηταράκης: Η ΕΕ να απαιτήσει από την Τουρκία έλεγχο των συνόρων της

«Για ακόμη μια φορά η Τουρκία ακολουθεί τον δρόμο της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού», τόνισε ο Νότης Μηταράκης κατά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό εσωτερικών της Τσεχίας Βιτ Ρακουσάν, υπό  τη σκιά των πολύνεκρων ναυαγίων σε Λέσβο και Κύθηρα. «Έχει έρθει η ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, συλλογικά και συντονισμένα να απαιτήσει από την Τουρκία να ελέγξει τα σύνορά της, όπως ακριβώς προτάσσει το Διεθνές Δίκαιο», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Mοιράστηκα με τον κ. Ρακουσάν την ανησυχία και το προβληματισμό που μας προκαλεί η μη τήρηση των συμφωνηθέντων από πλευράς Τουρκίας, στην Κοινή Δήλωση του 2016», δήλωσε ο υπουργός και τόνισε ότι «προβληματίζει συνολικά την Ευρώπη, η εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας και οι πρακτικές εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος».

Από την πλευρά του, ο Τσέχος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εσωτερικών, Βιτ Ρακουσάν, ευχαρίστησε την Ελλάδα για την προστασία των Ευρωπαϊκών συνόρων και  πρόσθεσε ότι απαιτούνται περαιτέρω βήματα , κάτι που αποτελεί θέμα στη σύνοδο  MED 5, που ξεκινάει αύριο.

«Η Τσεχία αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα από το 2015 λόγω του πολέμου στην Ουκρανία με υποδοχή χιλιάδων προσφύγων», επισημαίνει ο κ. Ρακουσάν.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος