Nέο συλλαλητήριο για την Παλαιστίνη στις 27 Ιανουαρίου στην Αθήνα

Συνεχίζονται τα συλλαλητήρια για την Παλαιστίνη, με νέο κάλεσμα για το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Πάρκο Ελευθερίας.

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) αναφέρει πως: «στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, το Σάββατο 27 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στο πάρκο Ελευθερίας.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ/ Απαιτούμε να τερματιστεί η κατοχή του ισραηλινού κράτους στα παλαιστινιακά εδάφη, να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα πριν τον Ιούνη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

Επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α. ) που συμμετέχει, αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Ήδη 24 χιλιάδες έχουν χάσει την ζωή τους, πάνω από 60 χιλιάδες είναι οι τραυματίες, ανάμεσά τους χιλιάδες μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη! Η Γάζα έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο παιδιών! Κοντά στα 2 εκατομμύρια είναι οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι!

Οι 6.000 βομβαρδισμοί την εβδομάδα έχουν στόχο την καταστροφή της ζωής των Παλαιστινίων, την εξώθησή τους στα όρια του λιμού αφού βρίσκονται χωρίς τρόφιμα, νερό, νοσοκομεία, φάρμακα, ρεύμα και καύσιμα.

Οι εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή και πρόνοια υψώνουμε τοίχος απέναντι σε όλους αυτούς που εμπλέκουν την Ελλάδα όλο και πιο βαθιά στο πόλεμο. Τόσο με στρατιωτικά μέσα, όσο και μέσω των συμφωνιών, διπλωματικών και οικονομικών».

Κάλεσμα για συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας (μετρό Μέγαρο Μουσικής) και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ, απευθύνει η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο, που αναφέρει πως: «Σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε πόλη και γειτονιά, ξεσηκωνόμαστε για να σταματήσει η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος-τρομοκράτη, να κλείσουν οι βάσεις, που λειτουργούν σαν πηγή ανεφοδιασμού για ΗΠΑ Ισραήλ, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες, απ’ τα ανοιχτά του Λιβάνου και από την Ερυθρά Θάλασσα.

Οι φοιτητές και οι μαθητές που προχωράνε σε καταλήψεις μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους υγειονομικούς που διεκδικούν Λεφτά για την Παιδεία-Υγεία και όχι για φρεγάτες στην Αραβία, οι εργαζόμενοι/ες που παλεύουν για αυξήσεις και Συλλογικές Συμβάσεις, προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, όλες και όλοι μαζί ενάντια στην κυβέρνηση του πολέμου, των ιδιωτικοποιήσεων, του ρατσισμού και του σεξισμού».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος