«Μπλόκο» στην περιουσία γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού – Η απάντησή του & οι πολιτικές αντιδράσεις

«Μπλόκο» στην περιουσία πασίγνωστου τηλεοπτικού παραγωγού- παρουσιαστή. Πολυσέλιδο πόρισμα διαβιβάζει στον εισαγγελέα η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με βαρύτατα αδικήματα

Στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας, τραπεζικών λογαριασμών και άλλων, γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού προχώρησε η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κίνηση αυτή προέβη ο πρόεδρος της Αρχής Χαρ. Βουρλιώτης, ενώ παράλληλα έστειλε το φάκελο στην Οικονομική Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, εκτός από το τηλεοπτικό παραγωγο, εμπλέκονται 7 άτομα και περίπου 13 εταιρείες, όπως και οι εκπρόσωποι των εταιρειών αυτών.

Με απόφαση του κ. Βουρλιώτη δεσμεύτηκε όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα, κ.λπ.) του τηλεοπτικού παραγωγού και τηλεπαρουσιαστή, όπως δεσμεύτηκαν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των 7 φυσικών πρόσωπων και των εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμα 7 άτομα μεταξύ των οποίων μία δικηγόρος, ένας λογιστής και ένας Αλβανός, ο οποίος φέρεται ο στενός συνεργάτης του παρουσιαστή και είναι ήδη προφυλακισμένος για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Υπάρχει ήδη ανοικτή έρευνα για τον πασίγνωστο τηλεοπτικό παραγωγό και παρουσιαστή στην Οικονομική Εισαγγελία από το 2021.

Ο ίδιος φέρεται πως είχε φτιάξει πάνω από 15 εταιρείες όπου δήλωνε τους εργαζόμενους αλλά δεν κατέβαλε τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Ωστόσο, έπαιρνε επιστροφές από ΦΠΑ και ενισχύσεις. Οι εργαζόμενοι πληρώνονταν από άλλη εταιρεία υπαρκτή μεν, αλλά ελέγχεται η προέλευση των χρημάτων (τα 9 εκ. ευρώ από την ενίσχυση εγκρίθηκαν στο πλαίσιο των ενισχύσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά πιθανότατα δεν πρόλαβαν να εκταμιευτούν).

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, προέκυψαν οφειλές του πασίγνωστου παραγωγού προς το δημόσιο που αγγίζουν τα 22 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, σύμφωνα  με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες και πριν την γνωμοδότηση  της Αρχής, δόθηκε στον παραγωγό από το Δημόσιο οικονομική ενίσχυση 10 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν τα χρήματα αυτά ή μέρος τους εκταμιεύθηκε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαβιβάζεται στην Οικονομική Εισαγγελία από την Αρχή, πολυσέλιδο πόρισμα στο οποίο καταγράφονται τα αποτελέσματα της εξονυχιστικής έρευνας αλλά και η ενδεχόμενη διάπραξη παράνομων πράξεων που οδήγησε στο «μπλόκο» της περιουσίας του παραγωγού καθώς φέρεται να εμφανίζεται ως κεντρικό πρόσωπο. Η αρμόδια Αρχή φέρεται να διαπίστωσε ενδεχόμενη διάπραξη για βαρύτατα αδικήματα , μεταξύ των οποίων, απάτη σε βάρος του δημοσίου, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα και εγκληματική οργάνωση.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η απάντηση του τηλεοπτικού παραγωγού – παρουσιαστή

Με ανάρτησή του στο Instagram ο τηλεοπτικός παραγωγός αναφέρει ότι δεν του έχει κοινοποιηθεί κάτι και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη «εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα. Αποτελεί πάγια αρχή των εταιρειών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους», αναφέρει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας.

Οι αντιδράσεις

Απαντώντας στα δημοσιεύματα για επιχορήγηση προς τον συγκεκριμένο παραγωγό, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι η εταιρία του εν λόγω παραγωγού εντάχθηκε πράγματι στον αναπτυξιακό νόμο για επένδυση ύψους 9,93 εκατ. ευρώ. Τονίζει επίσης ότι η κρατική επιχορήγηση ανέρχεται σε 2,09 εκατ. ευρώ. Το Υπουργείο προσθέτει ακόμα ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εκταμιευθεί κανένα ποσό διότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την ολοκλήρωση της επένδυσης.

Με αιχμηρή ανάρτησή του στο twitter ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης αναφέρει ότι «το αναπτυξιακό θαύμα της κυβέρνησης περιλαμβάνει ευρεία γκάμα: από «πατσηδες» διαχειριστές κόκκινων δανείων μέχρι κρατικά χρηματοδοτούμενες τηλεπερσόνες που βαρύνονται με οφειλές 22 εκατομμυρίων ευρώ. Ένας κόσμος διαπλοκής και εξαπάτησης. Εκλογές τώρα. Δικαιοσύνη παντού».

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά, Άκης Αθανασόπουλος

Σχετικά Άρθρα: Η ανάρτηση του γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού σχετικά με το «μπλόκο» στην περιουσία του

Απάντηση του Υπ. Ανάπτυξης σε δημοσιεύματα που το εμπλέκουν με την εταιρεία «BARKINGWELL PROGRESS»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος