Μπαράζ κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα με απαίτηση «να μην συγκαλυφθεί»

Συνεχείς είναι οι κινητοποιήσεις σε πολλά σημεία της χώρας, με στόχο να μην συγκαλυφθούν οι αιτίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Kινητοποίησεις για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 3/3 σε πολλές πόλεις της χώρας, ενώ άλλες έχουν προγραμματιστεί για το υπόλοιπο της ημέρας.

Στην Αθήνα: Συγκέντρωση για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, πραγματοποιήθηκε, από μαθητές, με τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων. Κλειστοί ήταν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα καθώς έγινε πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή η οποία κατευθύνθηκε στα γραφεία της Hellenic Train, στη Λ. Συγγρού.

Στη Θεσσαλονίκη μαθητές σχολείων πραγματοποίησαν καταλήψεις και έγραψαν συνθήματα με τις τσάντες τους.

Μπαράζ κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα με απαίτηση «να μην συγκαλυφθεί»

Στη Λάρισα: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματopoίησαν μαθητές, μαθήτριες, καθηγητές και γονείς στο κέντρο της Λάρισας με σύνθημα “Στείλε μήνυμα όταν φτάσεις”.

Μπαράζ κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα με απαίτηση «να μην συγκαλυφθεί»
Λάρισα: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

Στο Βόλο: Με μία δυναμική πορεία που ξεκίνησε από τη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κατέληξε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, φοιτητές, μαθητές και πολίτες εξέφρασαν σήμερα την αντίθεσή τους “στις πολιτικές που υποβαθμίζουν τη ζωή τους και δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή”, όπως ανέφεραν.

Στην Κρήτη: Σιωπηρές διαμαρτυρίες για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη διοργανώνονται σήμερα το απόγευμα σε όλες τις μεγάλες πόλεις και στην Κρήτη. Σύλλογοι, φορείς, κόμματα και πολίτες οργανώνουν συγκεντρώσεις και στην ανατολική Κρήτη και συγκεκριμένα σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Σητεία και Ιεράπετρα. Παράλληλα, το κύμα καταλήψεων σε σχολεία που εκδηλώθηκε μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα συνεχίστηκε και σήμερα. 

Στην Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας φοιτητές και μαθητές σχολείων, διαμαρτυρόμενοι για το δράμα που εκτυλίχτηκε στην Λάρισα. Οι μαθητές και φοιτητές κράτησαν ενός λεπτού σιγή μπροστά από τον ΟΣΕ Πατρών.

Στη Λέσβο: Σιωπηρή διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς για τους νεκρούς του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στον Πύργο: Πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου και συγκέντρωση από όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια στην κεντρική πλατεία της πόλης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι. Στην συγκέντρωση συμμετείχε και σημαντικός αριθμός καθηγητών.

Στην Κέρκυρα: Σιωπηρή διαμαρτυρία για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών θα πραγματοποιηθεί σήμερα (3/3) στις 7 το απόγευμα στο Πεντοφάναρο. Βασικό σύνθημα “Πενθούμε τους νεκρούς μας απαιτούμε την αλήθεια“.

Στην Καβάλα: Πορεία των φοιτητών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας πραγματοποιήθηκε και στην Καβάλα

Στην Πτολεμαΐδα: Διαμαρτυρία με σύνθημα «Ποτέ ξανά…» πραγματοποιήθηκε από μαθητές του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Πτολεμαΐδας.

Στη Ροδόπολη Σερρών: Η ασταμάτητη βροχή δεν εμπόδισε μαθητές και καθηγητές του ΕΠΑΛ Ροδόπολης και κατοίκους της περιοχής, να αφήσουν λουλούδια και αναμμένα κεριά στις ράγες του Σιδηροδρομικού Σταθμού Ροδόπολης, για τις ψυχές που χάθηκαν κατά την φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Στη Φλώρινα: Σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Φλώρινας πραγματοποίησαν οι φοιτητές των τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

Πηγή: EΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος