Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ισόβια και 11 χρόνια για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών κατά συγχώνευση επιβλήθηκε ομόφωνα στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς. Αναφορικά με τη χρηματική ποινή το δικαστήριο αποφάσισε πάλι ομόφωνα ότι θα πρέπει να του επιβληθεί χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Ατάραχος ο 34χρονος πιλότος άκουσε την πρόεδρο να του ανακοινώνει πως η τιμωρία του για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021, είναι η ανώτατη προβλεπόμενη τόσο για την δολοφονία της Καρολάιν (ισόβια) όσο και για την θανάτωση της Ρόξυ (10 χρόνια). Σε αυτά προστίθενται οι ποινές 1 έτους και 3 ετών αντίστοιχα για τις ψευδείς καταθέσεις και καταγγελίες μετά την πράξη.

Το δικαστήριο απέρριψε νωρίτερα το αίτημα να μην ληφθεί υπόψη η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου, ενώ απέρριψε και τον ισχυρισμό περί βρασμού ψυχικής ορμής. Η Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναφερόμενη σε ανάγκη να «μην χάνεται το μέτρο» είπε πως «είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι εδώ δεν πρέπει να δοθούν ελαφρυντικές περιστάσεις. Είναι αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικό, στη λογική ότι ήταν καλός οικογενειάρχης μέχρι να σκοτώσει την οικογένεια του».

Κατά την εισαγγελική λειτουργό το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο. «Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά τον χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, είναι να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα και άλλες αξίες. Ναι είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή. Θεωρώ υπερβολή όμως να λέμε ότι τα εγκλήματα που τέλεσε ήταν μια “παραφωνία” στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα», είπε.

Με εκτενή δημοσιεύματα τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης κάλυψαν την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της γυναίκας του, της αδικοχαμένης Καρολάιν Κράουτς, στα Γλυκά Νερά.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος