Μητροπολίτης Λαρίσης – Τυρνάβου: Και την επόμενη Κυριακή κινητοί εμβολιασμοί (video)

Με κινητή μονάδα της 5ης ΥΠΕ, έξω από την εκκλησία του Αρμενίου χθες και με «αξιοσημείωτο» το μήνυμα  15χρονου μαθητή που κάλεσε συνομηλίκους του να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, τονίζει ότι την επόμενη Κυριακή το εγχείρημα συνεχίζεται στο Αργυροπούλι, προς τα βόρεια του νομού Λαρίσης «ώστε να έχουν πρόσβαση και οι κάτοικοι των ορεινών χωριών του Ολύμπου». Ο Μητροπολίτης εκτιμά ότι τα πράγματα στο νομό που επιδημιολογικά συνεχώς «κοκκινίζει» , είναι «καλύτερα από ό,τι δείχνουν τα στατιστικά», τα οποία  δεν συμπεριλαμβάνουν 25.000 φοιτητές αλλά και αξιωματικούς εμβολιασμένους εκεί όπου υπηρετούν.

Πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες, ήρθαν στο Επισκοπείο 48 άτομα να διαμαρτυρηθούν, την επόμενη Κυριακή ήρθαν 30 άτομα έξω από τον Άγιο Αχίλλειο και «τώρα δεν ήρθε κανείς» , είπε ο Μητροπολίτης, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ.

Το μήνυμα εμβολιασμού έξω από τους ναούς είναι ότι «παλεύουμε όλοι μαζί για τη ζωή», είπε ο Μητροπολίτης επισημαίνοντας:

«Πάντα ακολουθούσαμε τη γραμμή της Ιεράς Συνόδου υπέρ του εμβολίου και κατά της υποχρεωτικότητας. Δεν υπάρχει καν θεολογικό ζήτημα και όσοι το επικαλούνται είναι είτε για να εμπλακούν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο είτε για να κεφαλαιοποιήσουν κάποια ανυπόστατη επίκληση».

«Δεν θέλω να ξαναβρεθώ σε κηδεία γιατί χάθηκε ένας άνθρωπος άδικα. Πιέστηκα σε κηδείες που ήμουν μόνος αφού όλοι οι οικείοι ήταν ασθενείς, είδα μανάδες να θρηνούν το χαμό παιδιών, συζύγους και ορφανά που έχασαν το στήριγμά τους», πρόσθεσε.

Το κυρίαρχο είναι ο φόβος, είπε ο Μητροπολίτης και κλείνοντας εκτίμησε ότι με τους κινητούς εμβολιασμούς θα αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού στους γύρω νομούς και όχι στη Λάρισα, καθώς «πολλοί έρχονται να εμβολιαστούν μακριά από την οικογένειά τους».

Πηγή:ΕΡΤ- Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος