Μυτιλήνη: Βάρκα με πρόσφυγες συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο-Νεκρό ένα από τα οκτώ παιδιά που αγνοούνται

Χωρίς τέλος οι τραγωδίες στο Αιγαίο με ένα ακόμα ναυάγιο φουσκωτής βάρκας που μετέφερε πρόσφυγες να σημειώνεται σήμερα τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, μικρή φουσκωτή βάρκα με 46 πρόσφυγες να επιβαίνουν, ανάμεσά τους 9 μικρά παιδιά συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο, ανοικτά του Αεροδρομίου Μυτιλήνης.

Μυτιλήνη: Βάρκα με πρόσφυγες συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο-Νεκρό ένα από τα οκτώ παιδιά που αγνοούνταιΟι ναυαγοί παρέμειναν για περίπου δύο ώρες μέσα στο νερό και εντοπίστηκαν από το ελικόπτερο της FRONTEX, το οποίο είχε απογειωθεί προκειμένου να μετάσχει στις έρευνες για τους αγνοούμενους του χθεσινού ναυαγίου.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 24 πρόσφυγες ανάμεσά τους ένα βρέφος με τη μητέρα του και αγνοούνται άλλοι 22, ανάμεσά τους 7 μικρά παιδιά.

Πριν από λίγο, νεκρό βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης ένα εξάχρονο κοριτσάκι από τα οκτώ συνολικά παιδιά που αγνοούνται από το σημερινό ναυάγιο.

Με το πρώτο φως της ημέρας δύο ομάδες δυτών από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και από το Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων Λέσβου αναχώρησαν για το σημείο όπου εκτιμάται ότι σημειώθηκε το χθεσινό ναυάγιο και για την περιοχή όπου βρέθηκαν οι ναυαγοί σήμερα το πρωί. Από την Αθήνα αναμένονται και δύτες της ΜΥΑ του Λιμενικού Σώματος.

Μυτιλήνη: Βάρκα με πρόσφυγες συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο-Νεκρό ένα από τα οκτώ παιδιά που αγνοούνταιΉταν σκοτεινά και είδαμε το πλοίο να έρχεται επάνω μας. Προσπαθήσαμε να κάνουμε σήματα με κινητά και με φακούς αλλά δε μας είδε. Ήταν φοβερό όταν συγκρουστήκαμε. Βρεθήκαμε στο νερό και ήρθαν μεγάλα κύματα. Χάσαμε τα παιδιά. Δεν τα βλέπαμε μέσα στο σκοτάδι. Μόλις ξημέρωσε είδαμε το ελικόπτερο και μετά ήρθε το σκάφος του λιμενικού. Τους ευχαριστούμε όλους. Θέλουμε να βρεθούν τα παιδιά. Δυστυχώς μόνο ένα μωρό είναι μαζί μας“, διηγήθηκε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Hasin από τη Συρία.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες συνεχίζονται και στην θαλάσσια περιοχή της Θερμής για τον εντοπισμό των αγνοουμένων του χθεσινού ναυαγίου στο οποίο έχασε τη ζωή του ένα κοριτσάκι 6 ετών.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Μαραβάς

Σχετική είδηση: Μυτιλήνη: Νέα τραγωδία με 26 αγνοούμενους πρόσφυγες, μεταξύ αυτών 8 παιδιά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος