Μίνα Γκάγκα: Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον (video)

Τα νεότερα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας παρουσίασε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στη σκιά της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία έφθασε και στη χώρα μας.

Πιθανότατα θα δούμε κι άλλα τέτοια κρούσματα. Ο ασθενής αυτός είναι πολύ καλά, υπό παρακολούθησή στο σπίτι του“, σημείωσε ο κ. Γκάγκα και σημείωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι τα εμβόλια καλύπτουν τη νέα μετάλλαξη.

Το σημαντικό είναι, στα μέτρα του δυνατού, να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τις επαφές μας και να είμαστε εμβολιασμένοι” σχολίασε.

Στην αρχή της ομιλίας της αναφέρθηκε στα σημερινά κρούσματα και τους θανάτους, ενώ τόνισε ότι η πίεση στο ΕΣΥ είναι μεγάλη και οι εισαγωγές είναι πολλές. “Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όλοι όσοι έχουν σχέση με τα νοσοκομεία, υπερβαίνουν τον εαυτό τους” κατέληξε.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι δεν έχει συζητηθεί το θέμα της υποχρεωτικότητας σε άλλες ομάδες. «Υποχρεωτικότητα στους άνω των 60, έγινε για την δική τους ασφάλεια, γιατί αυτοί είναι που κυρίως κινδυνεύουν», ξεκαθάρισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος