Κορονοϊός: Σωματεία εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλουν έξαρση κρουσμάτων (video)

Ουσιαστικά  μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον κορονοϊό, ζητούν σωματεία εμποροϋπαλλήλων. Σε συνέντευξη τύπου, έκαναν λόγο  για  ευθύνες  εργοδοσίας και της κυβέρνησης ενώ  στη συνέχεια έκαναν  και παρέμβαση έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Εκτός ελέγχου η διασπορά του κορονοϊού  στους χώρους εργασίας  των σούπερ μάρκετ και αποθηκών καταγγέλλουν σωματεία εμποροϋπαλλήλων  που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Στην τραγική απώλεια ενός συναδέλφου τους εργαζόμενου σε σούπερ μάρκετ του Πειραιά αλλά και στα δεκάδες κρούσματα σε όλες τις αλυσίδες του κλάδου αναφέρθηκαν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί.

Οι εκπρόσωποί των σωματείων επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για απουσία  ελέγχων από τους αρμόδιου μηχανισμούς. Ενώ κατήγγειλαν την εργοδοσία ότι αποκρύπτει κρούσματα σε χώρους δουλειάς και ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλά τηρούνται κατά το δοκούν. Δεν γίνονται μαζικά τεστ Covid και δεν υπάρχει μέριμνα για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Κορονοϊός: Σωματεία εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλουν έξαρση κρουσμάτων (video)

(EUROKINISSI)

«Ένα χρόνο τώρα, με παρεμβάσεις στην εργοδοσία και την κυβέρνηση τα σωματεία απαιτούν μέτρα προστασίας, υπενθύμισε ο Γιάννης Παπαδάς, πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Στην παρέμβασή του κατήγγειλε το γεγονός ότι τα σωματεία γίνονται «μπαλάκι» από τη μια υπηρεσία στην άλλη, χωρίς κανείς να δίνει απαντήσεις και να αναλαμβάνει την ευθύνη για την τραγική κατάσταση.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Γράβου 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος