Σε καραντίνα 1880 αστυνομικοί – Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της ΕΛΑΣ

Ραγδαία είναι η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας. Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι τα ενεργά κρούσματα (δηλαδή αυτά του τελευταίου πενθήμερου) στην Αστυνομία είναι περισσότερα από 1.700.  “Στην επικράτεια υπηρετούν 56.500 αστυνομικοί και έχουμε καταγεγραμμένα 1.880 κρούσματα επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, εκτιμώντας ότι ο αριθμός είναι μικρός για να επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας”.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στη ΓΑΔΑ υπηρετούν 17.000 αστυνομικοί και τα κρούσματα είναι 750.  Σε όλη την Ελλάδα νοσηλεύονται 20 μόλις αστυνομικοί ανέφερε. “Δεν υπάρχει πρόβλημα με τους αστυνομικούς γιατί το 81% των συναδέλφων μου είναι εμβολιασμένοι και νοσήσαντες” σημείωσε.

Πάντως, Στελέχη νευραλγικών υπηρεσιών βρίσκονται αναγκαστικά στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και κάποια –προσωρινά- λειτουργικά προβλήματα. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, είναι και τα ύποπτα κρούσματα και για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί προχωρούν καθημερινά σε διαγνωστικά τεστ.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν δοθεί εντολές στο αστυνομικό προσωπικό για τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού στο κόλπους του Σώματος. Στις υπηρεσίες με γραφειοκρατική δουλειά θα λάβει χώρα εκ περιτροπής εργασίας, ενώ στις μάχιμες υπηρεσίες (ομάδα ΔΙ.ΑΣ., Άμεση Δράση κλπ) έχουν δοθεί εντολές προκειμένου να είναι σταθερά τα ζευγάρια των αστυνομικών που εκτελούν μαζί υπηρεσία. Και αυτό προκειμένου εάν εκδηλωθεί ένα κρούσμα να είναι πιο εύκολη η απομόνωση των αστυνομικών που εκτέθηκαν στον ιό.

Το θετικό πάντως είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ. που νόσησαν τα τελευταία 24ωρα δεν έχει εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της ΕΛΑΣ

Δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω κορονοϊού, δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον πρύτανη του ΑΠΘ.

Αναλυτικά ο υπουργός δήλωσε: «Η Ελληνική Αστυνομία είναι τμήμα της κοινωνίας και υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι έχουν νοσήσει. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες αιχμής που αφορούν την ασφάλεια. Θέλω να σας αναφέρω ότι ο αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται σε νοσοκομεία είναι μόλις 20 από τη συνολική δύναμη των 56.500 και γι’ αυτό δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα και υλοποίηση των σχεδιασμών ώστε η Ελληνική Αστυνομία να προσφέρει το κρίσιμο αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες».

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος