Μεγάλες ουρές τουριστών στην είσοδο της Ακρόπολης υπό αφόρητη ζέστη – Μέτρα εξετάζει το υπ. Πολιτισμού

Από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ξεκινάει η ουρά από εκατοντάδες τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη που περιμένουν από τα ξημερώματα για να μπορέσουν να μπουν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Ο αρχαιολογικός χώρος δέχεται καθημερινά περισσότερους από 17.000 επισκέπτες και η αύξηση σε σύγκριση με την προ πανδημίας περίοδο, το 2019, είναι περίπου στο 80%. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Κώστα Στάμου, έχουν αυξηθεί πάρα πολύ οι τουρίστες οι οποίοι επισκέπτονται την Ακρόπολη σε καθημερινή βάση και γι αυτό το λόγο είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέτρα να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση.

Τα μέτρα που εξετάζει το υπουργείο Πολιτισμού για τις ουρές στην Ακρόπολη

Ένα από τα μέτρα που εξετάζει πλέον το υπουργείο Πολιτισμού είναι το ενδεχόμενο να μπουν και να δημιουργηθούν κάποιες επιπλέον είσοδοι για τα γκρουπ ώστε να μπαίνουν πιο γρήγορα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και να μην περιμένουν στην ουρά.

Ακόμα εξετάζεται να υπάρξει μια επιτάχυνση στο σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων. Ήδη γίνεται ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων για την Ακρόπολη, ωστόσο οι περισσότεροι περιμένουν στην ουρά για να βγάλουν και το εισιτήριο τους και δημιουργείται πολύ μεγάλη συμφόρηση γιατί ακόμα και αυτοί που έχουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα χέρια περιμένουν στην ίδια σειρά με αυτούς που θέλουν να το αγοράσουν από το γκισέ από το ταμείο. Ένα ακόμη μέτρο που εξετάζεται είναι να υπάρχει ένας έλεγχος στο χρόνο παραμονής μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.

Σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες λόγω του καύσωνα θα στηθούν ενδεχομένως κάποια σκίαστρα και θα μοιράζονται νερά στους τουρίστες για να αντιμετωπιστούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος