Με security oι φυλασσόμενες διαβάσεις – Αυτοψία της ΕΡΤ σε επικίνδυνο σημείο στον Άγιο Στέφανο

Στον Άγιο Στέφανο υπάρχει ένας υπάλληλος εταιρείας security με εκπαίδευση μόλις δύο μηνών, ο οποίος μιλάει μέσω ασυρμάτου με τον σταθμάρχη και όταν πλησιάζει η αμαξοστοιχία κατεβάζει χειροκίνητα τις μπάρες

Αυτοψίες σε επικίνδυνα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας κάνουν οι ρεπόρτερ της ΕΡΤ με αφορμή τα κακώς κείμενα που αποκαλύφθηκαν μετά την φονική σύγκρουση στα Τέμπη. Ο Κώστας Στάμου, μια ημέρα μετά τον Αυλώνα βρέθηκε στον Άγιο Στέφανο παρουσιάζοντας τα κακώς κείμενα σε μη υπογειοποιημένες διαβάσεις πλησίον του αστικού ιστού που φυλάσσονται από εταιρείες security.

Eν έτει 2023 οι μπάρες ανεβοκατεβαίνουν χειροκίνητα, με τη μανιβέλα ενώ την ευθύνη σε πολλές διαβάσεις δεν την έχουν έμπειροι σιδηροδρομικοί αλλά υπάλληλοι εταιρειών ασφαλείας. Στον Άγιο Στέφανο σε φυλασσόμενη διάβαση οι μπάρες ανεβοκατεβαίνουν κάθε φορά που περνάει κάποιο τρένο ή συρμός του προαστιακού με χειροκίνητο σύστημα ασφαλείας.

«Στον Αυλώνα υπάρχει ένα απαρχαιομένο σύστημα που ειδοποιεί τον υπάλληλο της εταιρείας ότι πλησιάζει τρένο στη σιδηροδρομική διάβαση με τον άναμα μιας λαμπτήρα πυρακτώσεως. Στον Άγιο Στέφανο δεν υπάρχει ούτε αυτό το σύστημα. Υπάρχει ένας υπάλληλος εταιρείας security με εκπαίδευση μόλις δύο μηνών, ο οποίος μιλάει μέσω ασυρμάτου με τον σταθμάρχη και όταν πλησιάζει η αμαξοστοιχία κατεβάζει τις μπάρες» μετέδωσε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ αποκαλύπτοντας τις ελλείψεις στο μέτρα ασφαλείας.

Και όπως μετέδωσε ο κίνδυνος για ένα ατύχημα με όχημα ή διερχόμενο πεζό είναι πολύ πιθανό

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος