Με γοργούς ρυθμούς το τείχος ανοσίας – Σχεδιάζεται πλέγμα διευκολύνσεων για τους εμβολιασμένους

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των δεικτών της πανδημίας, γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων. Ήδη, επαναλειτουργούν πανελλαδικά υπαίθριοι παιδότοποι και λούνα παρκ, με υγειονομικά πρωτόκολλα. Παράλληλα, σε όλα τα γυμναστήρια της χώρας οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν να γυμνάζονται χωρίς να φορούν μάσκα. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, άνοιξε εκ νέου, «παράθυρο» για αφαίρεση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους ενώ αναμένονται και διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους.

Την ίδια ώρα η επιχείρηση “Ελευθερία” έχει ανεβάσει ρυθμούς. Πάνω από 7,4 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν γίνει, ενώ ξεπερνούν τα 3,1 εκατομμύρια οι πλήρως εμβολιασμένοι.
Εν τω μεταξύ, πλέγμα διευκολύνσεων σχεδιάζεται γι’ αυτούς όπως είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, σε μαζικές εκδηλώσεις άνω των 1.000 ατόμων (γήπεδα, συναυλίες κ.λ.π.).

Οι ειδικοί ωστόσο ανησυχούν για τα συνεχιζόμενα κορονοπάρτι, όπως αυτά που έγιναν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα με νεαρά άτομα να διασκεδάζουν χωρίς μάσκες και αποστάσεις. Φοβούνται για τοπικές εξάρσεις την ώρα που η αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία γίνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς.
Επίσης προβληματίζονται από τις μεταλλάξεις, στη χώρα μας κυριαρχεί ακόμα η βρετανική παραλλαγή, ενώ υπάρχει ανησυχία για την ινδική καθώς είναι πιο μεταδοτική. Πάντως σύμφωνα με τους ειδικούς τα εμβόλια μας προστατεύουν ικανοποιητικά και από αυτήν.

Επιμέλεια: Μαρία Σταθοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος