Μάνδρα – Θάνατος 17χρονου: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος του 14χρονου

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, άσκησε ο εισαγγελέας ποινική δίωξη σε βάρος του 14χρονου από την Μάνδρα που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του, προχθές το βράδυ.

Ο 14χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή ανηλικων ενώ φέρεται να υποστηρίζει ότι κατά λάθος χτύπησε τον αδελφό του.

Ο πατέρας του ανήλικου αφέθηκε ελεύθερος και θα διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθει αν έχει τελέσει τα αδικήματα της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής.

Μάνδρα – Θάνατος 17χρονου: Τι έδειξε το πόρισμα των ιατροδικαστών

Ένα και μόνο διαμπερές τραύμα στον αυχένα και πυροβολισμό από χαμηλό ύψος  έδειξε το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο του 17χρονου από καραμπίνα στη Μάνδρα. Το πόρισμα των ιατροδικαστών δεν επιβεβαιώνει ίχνη κακοποίησης, σε προγενέστερο χρόνο, και συνάδει με τα όσα έχει ήδη υποστηρίξει και ο 14χρονος. Ο ανήλικος, ο οποίος ομολόγησε χθες μόνο προφορικά ότι πυροβόλησε κατά λάθος και σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του στην περιοχή της Μάνδρας, συνοδευόταν στην Ευελπίδων από τον πατέρα του.

Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του παιδιού», δύο φορές τα τελευταία χρόνια υπήρξαν καταγγελίες για κακοποίηση των παιδιών από τον πατέρα και παραμέληση από τους γονείς. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι τον Ιούνιο του 2021 είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία που ανέφερε ότι τα οχτώ παιδιά της οικογένειας υφίσταντο σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και παραμέληση και από τους δύο γονείς. Ο ίδιος ο πατέρας δια του δικηγόρου του αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Ωστόσο η αναφορά εστάλη στην Εισαγγελία και τον περασμένο Απρίλιο το «Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε και δεύτερη καταγγελία για κακοποίηση και παραμέληση, ενώ αναφερόταν ότι τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο.

Το πόρισμα των ιατροδικαστών δεν επιβεβαιώνει ίχνη κακοποίησης. Το βλήμα προέρχεται από την καραμπίνα που βρέθηκε κοντά στη στάνη.

Τι ισχυρίστηκε ο 14χρονος

«Ο αδερφός μου είχε την καραμπίνα για το κυνήγι. Κάποια στιγμή την έδωσε σε εμένα και πλησίασε ένα γουρούνι για να το τρομάξει, να βγει από τους θάμνους και να μπορέσω εγώ να το πυροβολήσω. Όταν πήρα την καραμπίνα στα χέρια μου, το όπλο εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα πέτυχε τον αδερφό μου στο κεφάλι».

Ο μεγάλος αδερφός της οικογένειας φέρεται να υποστήριξε νωρίτερα ότι «το παιδί ήρθε μόνο του, τρομαγμένο» και υποστήριξε ότι δεν είχαν καραμπίνα τα παιδιά».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Βέρρρας , ανέφερε ότι όσο είναι σε εξέλιξη η προανάκριση, η διαδικασία είναι μυστική, ενώ πατέρας και γιος ήρθαν αυτοβούλως  στη ΓΑΔΑ για να αποσαφηνίσουν τα ερωτήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τον 17χρονο εντόπισε νεκρό με μία σφαίρα ψηλά στον αυχένα ένας περαστικός βοσκός, ο οποίος ειδοποίησε τις αρχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δίπλα στο νεκρό παιδί υπήρχαν δυο φυσίγγια από κυνηγετική καραμπίνα.

Ρεπορτάζ Ντίνα Τσουκαλά, Ηλίας Κούκος, Αλέξανδρος Καλαφάτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος