Μαγιορκίνης: Βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας

Βρισκόμαστε σε πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας τόνισε στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Πρόσθεσε όμως ότι ακόμα δεν τελειώσαμε με την επιδημία και θα χρειαστούμε για μερικούς  μήνες ακόμα τις μάσκες. Μίλησε επίσης για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας καθώς ναι μεν ο καιρός βοηθάει κατά 20% στη μείωση της μετάδοσης του ιού, ωστόσο δεν είμαστε ακόμα σε σημείο χαλάρωσης. Eπιπλέον, είπε πόσο σημαντικό είναι να πετύχουμε ικανή εμβολιαστική κάλυψη και σημείωσε ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει κάποιος για κανέναν λόγο την συμμετοχή του στον εμβολιασμό.

Ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας για την Ελλάδα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα μειώθηκε σημαντικά καθώς καταγράφηκαν τουλάχιστον 500 λιγότερες διαγνώσεις δηλαδή ποσοστό 16% χαμηλότερο ενώ και ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε επίσης κατά 16% , η πίεση στο ΕΣΥ αποκλιμακώνεται με τις νέες εισαγωγές να μειώνονται και τα εξιτήρια να είναι περισσότερα από τις εισαγωγές.

Παγκοσμίως οι μολύνσεις ξεπέρασαν τα 170 εκατ. ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από 3,5 εκατ. θάνατοι. Ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι η επιδημία στην Ευρώπη βελτιώνεται με τους θανάτους να παρουσιάζουν μείωση 20% μεσοσταθμικά.

Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία των self test λέγοντας ότι η χρήση τους είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα στη φαρέτρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε μέχρι στιγμής έχουν γίνει 12,2 εκατ. δηλώσεις self test με τα 25.179 να έχουν βγει θετικά.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης απαντώντας σε ερωτήσεις, σχετικά και με την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον EMA, στα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας. «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος