Μαγιορκίνης: Έκκληση για συμμετοχή των πολιτών στην εφαρμογή των μέτρων

Έκκληση για συμμετοχή των πολιτών στην εφαρμογή των μέτρων, απηύθυνε  ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, στην ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης και την πορεία της πανδημίας από το υπουργείο Υγείας. Όπως επισήμανε την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε επιδημιολογική επιβάρυνση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε ποσοστό 7% και 8% αντίστοιχα, με βάση τα ενεργά κρούσματα, ωστόσο όπως επισήμανε φαίνεται ότι είναι επιβραδυνόμενη. “Η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή” τόνισε

Στην επικράτεια ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων, όπως ανέφερε, αυξήθηκε σε μικρό σχετικά βαθμό σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Οι εντατικές επιβαρύνθηκαν σε ποσοστό λίγο πάνω από το 4% ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών με Covid-19 έδειξε να φτάνει και τις 600/ ημέρα.

Αναφερόμενος στα δωρεάν sel test, επισήμανε ότι είναι το επιπλέον εργαλείο στην φαρέτρα όλων μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ωστόσο τόνισε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε με ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού, αλλά να συνεχίσουμε να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας.

Τη σημαντική συμβολή του εμβολιασμού για τον έλεγχο της πανδημίας, επισήμανε με το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο έχοντας εμβολιαστική κάλυψη που έχει ξεπεράσει το 58% του ενήλικου πληθυσμού με την πρώτη δόση του εμβολίου, η επιδημία, όπως ενημέρωσε, έδειξε περαιτέρω συρρίκνωση σε λιγότερες από 3.000 διαγνώσεις ανά ημέρα, ενώ ο αριθμός των θανάτων υποχώρησε σε λιγότερους από 50 ανά ημέρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος