Μ. Τσολιά για εμβολιασμό παιδιών: Δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες που εμφανίζονται μετά από χρόνια

Για τον εμβολιασμό των παιδιών και τις ανησυχίες των γονέων μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Μαρίζα Τσολιά.

Προέτρεψε τους γονείς να εμβολιαστούν οι ίδιοι και μετά να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, καθώς, όπως είπε, δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ανεπιθύμητες ενέργειες που φοβάται κανείς μήπως εμφανιστούν χρόνια μετά, δεν υπάρχουν. Ότι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι να δούμε τις βλέπουμε το πολύ μετά από κάποιους μήνες. Δεν έχουμε δει ποτέ ανεπιθύμητες χρόνια μετά” είπε χαρακτηριστικά.

Έχουμε πολύ καλή εμπειρία διεθνή ήδη και με τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών. Είναι ακόμα περισσότερο ασφαλής ο εμβολιασμός στα παιδάκια 5-11 ετών, θα τα προστατέψει και θα τους επιτρέψει να βρίσκονται στο σχολείο” πρόσθεσε και έκανε γνωστό ότι η προσέλευση παιδιών για τον εμβολιασμό τους είναι μεγάλη.

Η κα Τσολιά σημείωσε ακόμα ότι υπήρξε μια μικρή αύξηση στις εισαγωγές παιδιών, όχι όμως σοβαρά περιστατικά. “Έμπαιναν και έβγαιναν για κάποια παρακολούθηση και ήδη η κατάσταση είναι σε ύφεση. Το κύμα βαίνει προς εκτόνωση και ελπίζουμε έτσι να συνεχιστεί. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πηγαίνουμε προς μια σταθεροποίηση” κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος