Μ. Τσαβούσογλου: Ξεδιάντροπη και ασυνείδητη η Ελλάδα – Εκείνοι γυμνώνουν μετανάστες

Array

Τα «ρέστα» ζητά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τις εικόνες της ντροπής ξεγυμνωμένων ανθρώπων στον Έβρο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με την ευκαιρία της έναρξης της Συνόδου Τουρκόφωνων Κρατών στην Κωνσταντινούπολη, είπε ότι η Ελλάδα ευθύνεται για πολλές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με τους μετανάστες.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ανασύραμε δύο σορούς μεταναστών από το Αιγαίο. Εκείνοι (οι Έλληνες) είναι εκείνοι που γυμνώνουν μετανάστες και τους επαναπροωθούν στην Τουρκία. Ορισμένοι είχαν πεθάνει από το κρύο. Δυστυχώς οι χώρες της ΕΕ πιστεύουν ό,τι λέει η Ελλάδα και μια τέτοια χώρα όπως η Ελλάδα εξαπολύει κατηγορίες τέτοιου είδους κατά της Τουρκίας” τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Προσπαθεί να δείξει ότι έχει δίκιο ακόμη και στις πιο άδικες καταστάσεις. Είναι ξεδιάντροπος και ασυνείδητος όποιος το κάνει αυτό, όπως η Ελλάδα” πρόσθεσε τονίζοντας ότι η FRONTEX είναι συνεργός της καταπίεσης της Ελλάδας και τα μέλη της ΕΕ πιστεύουν ό,τι λέει η Ελλάδα.

Από πλευράς του ο ακροδεξιός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο Ικόνιο, ισχυρίστηκε ότι είναι σε ισχύ η νόμιμη και δίκαια δύναμη της Τουρκίας σε Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο, Λιβύη και στο Ναγκόρνο – Kαραμπάχ. “Δεν αμφισβητείται κανένα δικαίωμα μας” είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος