Ντροπιαστική εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία – Ξεγύμνωσαν 92 μετανάστες και τους άφησαν στον Έβρο

Ακραία εικόνα με 92 γυμνούς μετανάστες, εγκαταλειμμένους ανάμεσα σε αγκάθια, λάσπες και τα νερά του ποταμού Έβρου. Είναι το ντοκουμέντο της ντροπής που μαρτυρά την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία αλλά και τον τρόπο συμπεριφοράς των τουρκικών αρχών.

Τα ρούχα τους βγήκαν βίαια από τους Τούρκους πριν οι 92 μετανάστες οδηγηθούν στο παράνομο πέρασμα προς το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό έδαφος. Σύμφωνα με το υπουργείο προστασίας του Πολίτη οι μετανάστες εντοπίστηκαν στην περιοχή των Φερών αφού είχαν περάσει με λέμβους.

«Οι μετανάστες δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, ότι είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην ελληνική πλευρά», δήλωσε το υπουργείο Εργασίας του Πολίτη.

«Ντροπή για τον πολιτισμό», αναφέρει ο Νότης Μηταράκης, για την εικόνα των 92 γυμνών μεταναστών.

«Αναμένουμε από την Άγκυρα να διερευνήσει το περιστατικό και να προστατεύσει επιτέλους τα σύνορα της με την ΕΕ», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης.

https://twitter.com/nmitarakis/status/1581246554790248450?s=20&t=D7L_BYstpnFbjEb9yGhfDA

Για ψευδείς ειδήσεις από την Τουρκία που αφορούν το μεταναστευτικό και που στόχο έχουν να σπιλώσουν την εικόνα της Ελλάδας κάνει λόγο ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

«Φοβάμαι ότι όσο πλησιάζουμε προς τις τουρκικές εκλογές η ένταση δεν θα μειωθεί και ο κίνδυνος ενός ατυχήματος ή ενδεχομένως μιας εσκεμμένης προκλητικής κίνησης αυξάνεται», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Νίκος Δένδιας πάντως σημειώνει πως δυνατότητες διμερών επαφών υπάρχουν με την Τουρκία η οποία όμως με την στάση της τις δυσχεραίνει.

«Ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές ο δίαυλος επικοινωνίας πρέπει να μένει ανοιχτός. […] Η πολιτική διαλόγου ωστόσο πρέπει να συνδυάζεται μ’ έναν αυτοματοποιημένο μηχανισμό κυρώσεων», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από κανέναν λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είμαστε ψύχραιμοι, σε πλήρη εγρήγορση και εφαρμόζουμε πολιτική άμεσης απόκρισης σε κάθε πρόκληση. Δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από κανέναν. Είμαστε σταθερά ένα βήμα μπροστά και ακολουθούμε με συνέπεια τη στρατηγική μας, η οποία αποδίδει καρπούς», σημειώνει στην Real News ο Γιάννης Οικονόμου.

Άσκηση «Volfa» – Η «αλεπού» πέταξε στη Γαλλία

Ιπτάμενοι και μηχανικοί της 340 Μοίρας «Αλεπού» εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση της Γαλλίας «VOLFA». Πάνω από 60 μαχητικά από 8 συνολικά χώρες βρέθηκαν στην Γαλλία όπου για περίπου 15 ημέρες ιπτάμενοι και μηχανικοί δοκιμάστηκαν σε πολλά σενάρια.

Τα F-18 του αεροπλανοφόρου Τζορτζ Μπους θα έχουν την ευκαιρία από τις 28 Οκτωβρίου να εκπαιδευτούν στον αέρα με Ελληνικά μαχητικά, ενώ στη διμερή εκπαίδευση στο πλαίσιο Νατοϊκής άσκησης θα λάβουν μέρος και τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων.

Και οι διεθνείς συνεργασίες για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν σταματούν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ μέσα στο Νοέμβριο καταπλέει σε Ελληνικά νερά το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ όπου και πάλι θα λάβει μέρος σε αεροναυτικά γυμνάσια.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Χτυπήματα από όπλα στα πέλματα των μεταναστών διαπίστωσε ο ιατροδικαστής

Χτυπήματα στα πέλματα από όπλο και από κλωτσιές, είδε ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης Παύλος Παυλίδης σε μετανάστες που εξέτασε στο αστυνομικό τμήμα Φερρών όπου φιλοξενούνται, αναφέρει ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Δημήτρης Σταματάκης.

Φορείς και δομές υγείας κινητοποιήθηκαν άμεσα προκειμένου να τους παράσχουν πρώτες βοήθειες.

Το πρωί της Κυριακής θα υπάρξει άρση της ποινικής δίωξης που τους ασκήθηκε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα.

Την Δευτέρα ή Τρίτη εκτιμάται ότι θα μεταφερθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο φυλάκιο της Ορεστιάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος