Μ. Σπυράκη: Το αίτημα άρσης της ασυλίας της από το ΕΚ και ο πολιτικός αναβρασμός

Array

Ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας δυο Ελληνίδων ευρωβουλευτών: της Μαρίας Σπυράκη και της Εύας Καϊλή, διότι υπάρχει όπως λέει «υποψία απάτης επιζήμιας για τον προϋπολογισμό της Ευρωπϊκής Ένωσης», σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι βάσει του εφαρμοστέου εθνικού δικαίου, οι δύο ευρωβουλεύτριες δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας.

Η απάντηση της Μαρίας Σπυράκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Σπυράκη είχε δώσει άτυπη άδεια σε μέλος της υπηρεσίας της, που είχε πρόβλημα υγείας, κάτι το οποίο εντοπίστηκε από τις αρχές. Σε δήλωσή της, ανέφερε:

Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου η οποία αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμενες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υποθεση…

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα: Στηρίζει την άρση ασυλίας της Σπυράκη

Σε ανακοίνωσή του, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα αναφέρει ότι υποστηρίζει την άρση ασυλίας της κ. Σπυράκη, προκειμένου να μπορέσει η διαδικασία να πάρει τον δρόμο της και καλεί την ευρωβουλευτή να συνεργαστεί.

Αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Το θέμα προκάλεσε πολύ γρήγορα την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Υποθέτουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα κάνει πως δεν γνωρίζει και την κα Σπυράκη, όπως την κα Καϊλή, και θα την αποπέμψει από τη Ν.Δ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις…Καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών», είναι η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος