Μ. Σφακιανάκης για εκδικητική πορνογραφία: Μονόδρομος η μετατροπή του αδικήματος σε κακούργημα (video)

Αυστηροποίηση της ποινής που προβλέπεται για το αδίκημα της εκδικητικής πορνογραφίας, του λεγόμενου revenge porn, εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, στον απόηχο της υπόθεσης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με θύτη του διαδικτυακού αδικήματος τον παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλο και θύμα την πρώην σύντροφό του. Για την παράνομη διοχέτευση και διακίνηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που αφορούν την προσωπική ερωτική ζωή, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου μίλησε στην ΕΡΤ ο Μανώλης Σφακιανάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 7.40′ του βίντεο) ανέφερε ότι η κυβέρνηση αντέδρασε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης καταγγελίας.

«Είδε το πρόβλημα και πλέον κινούνται οι διαδικασίες το αδίκημα να γίνει κακούργημα. Είναι η μόνη τροχοπέδη για να μπορέσει να σταματήσει αυτές τις πράξεις. Αυτός που θα το κάνει θα γνωρίζει ότι έχει να αντιμετωπίσει ένα κακούργημα», δήλωσε ο κ. Σφακιανάκης και όπως πρόσθεσε, «το καλύτερο είναι η παιδεία, να μην φτάνουν σε αυτές τις πράξεις».

Εκατοντάδες οι περιπτώσεις

Ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επισήμανε ότι το revenge porn δεν είναι ένα φαινόμενο καινούργιο.

«Υπήρχε και δυστυχώς θα υπάρχει. Οι περιπτώσεις είναι εκατοντάδες, αλλά δυστυχώς ελάχιστες φτάνουν στην αστυνομία» δήλωσε, επισημαίνοντας ότι «ο κόσμος δεν καταγγέλλει τα περιστατικά είτε γιατί θα πρέπει να πληρώσει κάποιον δικηγόρο, είτε γιατί φοβάται την περισσότερη κατακραυγή από τον κόσμο είτε γιατί θα υποστεί έναν ακόμη ψυχικό βιασμό. Είναι μεγάλος ο πόνος στις καρδιές των παιδιών που το περνάνε», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, «θέλει χρόνο αλλά ο ερευνητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνήθως φτάνει στην άκρη του νήματος. Όλα τα σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου συνεργάζονται με την αστυνομία και δίνουν άμεσα τα ηλεκτρονικά ίχνη όλων όσων τα ανέβασαν (στο Διαδίκτυο).

Και όπως αποκάλυψε, καμία χώρα δεν «ρίχνει» της ηλεκτρονικές σελίδες της παιδικής πορνογραφίας γιατί δεν θέλουν να καταστρατηγήσουν το Διαδίκτυο.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος