Κακούργημα το revenge porn – Κ. Τσιάρας: Η ευρεία χρήση του διαδικτύου δημιούργησε νέου τύπου εγκλήματα

Αυστηροποίηση της ποινής που προβλέπεται για το αδίκημα της παράνομης διοχέτευσης και διακίνησης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων που αφορούν την προσωπική ερωτική ζωή, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, στον απόηχο της υπόθεσης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με «πρωταγωνιστή» τον παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλο, των «Ράδιο Αρβύλα» (revenge porn).

«Η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, αλλά και η χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων ανάλογων περιστατικών, δημιουργούν μεγάλη ανάγκη επικαιροποίησης της νομοθέτησης ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, ανέφερε ο Κώστας Τσιάρας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (16/12) στον ΑΝΤ1. Ο υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε πως αναδρομική ισχύ δεν μπορεί να έχει κανένας νόμος, αλλά σκοπός είναι τέτοιου είδους περιστατικά να αντιμετωπίζονται στο εξής με τον δέοντα τρόπο και να μην υπάρχουν «παράθυρα», ώστε κάποιοι να δρουν ατιμώρητοι.

«Πρέπει να σταματήσει άμεσα η διαπόμπευση όλων αυτών των θυμάτων», υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας, σημειώνοντας ότι «η ευρεία χρήση του διαδικτύου δημιούργησε νέου τύπου εγκλήματα», τη διαχείριση των οποίων εξετάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δείτε επίσης:

Revenge porn: Τι ισχύει στην ελληνική νομοθεσία – Πώς τεκμαίρεται η νομική παράβαση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος