Μ. Σχοινάς εναντίον Ρώμης: Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε πολιτική κρίση για τη μετανάστευση

Array

Η κατάσταση στο μεταναστευτικό είναι «εκρηκτική», υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς στο Politico με αφορμή τις εξελίξεις στην Ιταλία με το πλοίο Ocean Viking.

«Μερικά από τα κράτη μέλη που θέλουν να παρέμβουμε στην τρέχουσα κρίση… είναι αυτά που μπλοκάρουν σταθερά την πρόοδο στο σύμφωνο» εξήγησε. Αλλά , προσέθεσε ότι «δεν μπορείς να έχεις και τα δύο», επιβεβαιώνοντας ότι αναφέρεται ρητά στην «Ιταλία», συμπληρώνει το Politico.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε δύο κράτη μέλη (Ιταλία-Γαλλία) να τσακώνονται δημόσια και να δημιουργούν μια ακόμη μεγάλη πολιτική κρίση για τη μετανάστευση», σημειώνει επίσης Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή «αναλαμβάνει την πρωτοβουλία» να ζητήσει «μια υπουργική συνάντηση πριν από το προγραμματισμένο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Δεκεμβρίου», συμπλήρωσε ο κ. Σχοινάς. Παράλληλα, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε ότι η Κομισιόν θα προσπαθήσει να προχωρήσει «με σχέδιο δράσης με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για ολόκληρη τη διαδρομή [της Κεντρικής Μεσογείου]».

Συμπλήρωσε ότι η πρόταση «θα ήταν κάτι που θα κάλυπτε όχι μόνο το στοιχείο της αλληλεγγύης, αλλά ολόκληρη τη διαδρομή [της Κεντρικής Μεσογείου]». Το σχέδιο θα πρέπει επίσης να αφορά τις «αναχωρήσεις», που σημαίνει τη μετακίνηση μεταναστών από χώρες της Βόρειας Αφρικής όπως η Τυνησία και η Λιβύη, σημείωσε.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος