Μ. Πετράκης: «Αρμαγεδών» το ενδεχόμενο λιώσιμο των πάγων στη Γροιλανδία – Ποιες περιοχές στην Ελλάδα θα απειληθούν

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι καύσωνες που χτυπούν τον πλανήτη δεν είναι παρά επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που προέρχεται από την ανθρώπινη παρέμβαση στο περιβάλλον.

Ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Πετράκης, μίλησε στον Τάσο Οικονόμου και την εκπομπή “Επτά” για την άνοδο της θερμοκρασίας, τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή υπερτονίζοντας την αναγκαιότητα αναστροφής των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

«Δυστυχώς δεν έχουμε τεχνολογική δυνατότητα  πρόβλεψης κλιματικών μεγεθών, ωστόσο η τάση της αύξησης της θερμοκρασίας είναι επιταχυνόμενη» είπε, εκτιμώντας ότι εάν δεν υπάρξει λήψη σωστών μέτρων τώρα, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε Αρμαγεδώνα.

Άμεσα απειλούνται οι Κάτω Χώρες και η Σκανδιναβία, στη χώρα μας οι ευάλωτες ζώνες θα είναι το δέλτα του Αξιού και η δυτική Πελοπόννησος. «Όλες αυτές οι ζώνες θα δουν περιοχές να χάνονται από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας σε περίπτωση που λιώσουν οι πάγοι από την ισχυρή πίεση λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας», είπε.

Σε σχέση με το τι σημαίνει η κλιματική αλλαγή για την Ελλάδα σε βάθος χρόνου, είπε πως θα γνωρίσει ένα πρωτοφανές σοκ στη γεωργία, ενώ θα υπάρξει και μεγάλο πρόβλημα με το πόσιμο νερό, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση κατά την τουριστική περίοδο. Θα χρειαστούν σκληρά μέτρα και καλός συντονισμός, είπε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη Συμφωνία του Παρισιού ως μια πρώτη ελπιδοφόρα κίνηση  μπροστά στη γενική αδιαφορία που υπήρχε πριν και πώς τα νέα παιδιά, οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές είναι αυτοί που θα κάνουν τη διαφορά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος