Μ. Μάζαρης: Ο δάσκαλος που μαθαίνει τα παιδιά να επιβραβεύουν τον εαυτό τους (video)

Πρότυπο παιδείας μπορεί να θεωρηθεί ο Μάριος Μάζαρης, ο νεαρός εκπαιδευτικός που έχει κερδίσει το ενδιαφέρον παιδιών και γονιών με τις παιδαγωγικές μεθόδους που ακολουθεί στο δημοτικό σχολείο που διδάσκει.

«Δουλεύω τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στα σχολεία ένα σύστημα το οποίο εμένα δεν με εκφράζει. Είναι στοχοποιημένο στο να κυνηγήσουν την ύλη, υπάρχει ένα πλαίσιο άγχους, γονείς που δεν κατανοούν πώς να εξηγήσουν τις ασκήσεις τα παιδιά», δήλωσε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Κάτι Τρέχει Με την Μάριον” ο εμπνευσμένος εκπαιδευτικός που θέλει μέσω της μάθησης να δείξει ένα διαφορετικό τρόπο για την επιτυχία. Την επιβράβευση μέσα από καθημερινές,  μικρές και μεγάλες ενέργειες.

Στο πλαίσιο λοιπόν των μαθητικών ασκήσεων, ο κ. Μάζαρης ζητά από τους νεαρούς μαθητές να αξιολογήσουν τον εαυτό τους. «Στην αρχή αναρωτιούνται τι είναι αυτό που τους λέω. Όταν πια αυτό κατακτιέται, τα παιδιά γίνονται όλο και πιο ευφάνταστα”, δηλώνει ο εκπαιδευτικός.

Και όπως τονίζει: «Δεν συγκρίνουμε το κάθε παιδί με τα υπόλοιπα, αλλά με τον εαυτό του. Και αυτή είναι η προσέγγιση η δική μου. Κάθε παιδί έχει διαφορετικές δυνατότητες και ικανότητες και προσλαμβάνουσες. Ένα παιδί είναι πολύ εύκολο να πει ένα μπράβο στον εαυτό του, ακόμα και αν κάνει μια πολύ μικρή πρόοδο στα μάτια των υπολοίπων. Ακόμα και οι πιο αδύναμοι μαθητές, γράφουν μια καλή κουβέντα για τον εαυτό τους και αυτό είναι που εγώ επιθυμώ περισσότερο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος