Εννέα στα 10 κρούσματα ανήκουν στην Όμικρον – Επιστράτευση γιατρών από 7/1 αποκάλυψε η Μ. Γκάγκα

Η παραλλαγή Όμικρον φαίνεται να επικρατεί στην κοινότητα, καθώς η αναλογία της νέας μετάλλαξης εκτιμάται πως έχει ξεπεράσει το 90% στις μολύνσεις Covid-19, όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι προχωρά η επίταξη ιδιωτών γιατρών για την αντιμετώπιση περιστατικών Covid. Όπως σημείωσε, πιθανότατα την Παρασκευή θα σταλούν τα φύλλα πορείας.

Ανέφερε ότι στις 30/12 η αναλογία δειγμάτων Όμικρον ήταν 82% και στις 31/12 ήταν 89%.

Με τη θετικότητα των τεστ να βρίσκεται στο 10,4%, η κα Γκάγκα τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό αυτό το διάστημα που έχουμε αυτή τη μεγάλη διαμόλυνση (…) να εξακολουθήσουμε να προσέχουμε, να φοράμε τη μάσκα, να προσέχουμε τις επαφές, να βλέπουμε λίγους ανθρώπους χωρίς μέτρα και εάν έχουμε οποιοδήποτε σύμπτωμα να μην βγαίνουμε από το σπίτι και να ελεγχόμαστε με rapid».

Για τον εμβολιασμό, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε ότι «θα προχωρήσουν περισσότερες εμβολιαστικές γραμμές και για παιδιά και για ενήλικες».

Ανέφερε, επίσης, για όσους θέλουν να εμβολιαστούν με Moderna, ότι θα ανοίξουν εμβολιαστικές γραμμές σε όλη την Ελλάδα κάθε Κυριακή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, αποκάλυψε ότι πιθανότατα την Παρασκευή θα σταλούν τα φύλλα πορείας, ώστε να προχωρήσει η επίταξη ιδιωτών γιατρών για την αντιμετώπιση περιστατικών Covid ενώ, όπως είπε, ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση στο υπουργείο Υγείας με τον ιδιωτικό τομέα για να προσφέρει την στήριξή του.

«Προχωράμε σε επιτάξεις, που θα ξεκινήσουν τώρα και βοηθά και ο ιδιωτικός τομέας με κλίνες ασθενών για Covid», τόνισε η Μίνα Γκάγκα.

H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και κάλεσε τους πολίτες που έχουν θετικό rapid να μην σπεύδουν στα δημόσια νοσοκομεία για να κάνουν μοριακό τεστ, καθώς μπορούν να χρησιμοποιούν τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως τα Κέντρα Υγείας κ.ά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος