Λούνα Παρκ: Σε εξέλιξη αυτοψία ειδικών με εισαγγελική παραγγελία – Πότε αναμένεται το πόρισμα (video)

Array

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αυτοψία από τον ανεξάρτητο πραγματογνώμονα και τον τεχνικό σύμβουλο που όρισαν οι οικογένειες των τραυματιών και μετέβησαν στις 10 το πρωί στις εγκαταστάσεις που συνέβη το σοβαρό ατύχημα.

Ο πραγματογνώμονας που έχει οριστεί κατόπιν της εισαγγελικής παραγγελίας προκαταρκτικής εξέτασης θα συντάξει πόρισμα το οποίο την επόμενη εβδομάδα θα συμεριληφθεί στην προκαταρκτική εξέταση μαζί με τις καταθέσεις των τραυματιών και των υπαλλήλων του λούνα παρκ.

Ο τεχνικός σύμβουλος θα συντάξει ξεχωριστή έκθεση. Και οι δύο τράβηξαν φωτογραφίες και σκάναραν το σημείο.

Νεώτερες πληροφορίες από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου νοσηλεύονται οι τέσσερις νέοι, αναφέρουν ότι ο 25χρονος έλαβε εξιτήριο. Η 21χρονη δίνει μάχη για να εξέλθει από τη ΜΕΘ, η 22χρονη που βρίσκεται σε μετατραυματικό σοκ αναμένεται να πάρει εξιτήριο το απόγευμα και ο 24χρονος ενδεχομένως να αποφύγει το χειρουργείο για ρήξη σπλήνας.

Ο κ. Στάθης Καρυδομάτης, δικηγόρος 25χρονου τραυματία μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (8/9) στην ΕΡΤ ανεφερε ότι «η δικαιολογία που προέβαλε από την πλευρά της η επιχείρηση ότι μάλλον ήταν όρθιοι οι επιβάτες του βαγονέτου για μένα δεν είναι σωστή. Δεν είναι στην ηλικία που θα κάνουν μια αστοχία, μια αβλεψία».

Το λούνα παρκ διαθέτει κάμερες ασφαλείας ωστόσο το οπτικό υλικό δεν αποθηκεύεται.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του – τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του η διοίκηση του πάρκου.

ΕΡΤ 1- Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος