Ατύχημα σε λούνα παρκ: Ελεύθερος ο υπεύθυνος του χώρου – Νεότερα στοιχεία για την κατάσταση των τραυματιών

Array

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται δυο από τους τέσσερις νέους που τραυματίστηκαν ενώ εκτροχιάστηκε τρενάκι σε γνωστό λούνα παρκ της Αθήνας. Οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες έγινε το ατύχημα εξετάζονται απο τις αρχές ενώ έχει οριστεί και πραγματογνώμονας. Ο υπεύθυνος του χώρου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το μηχάνημα σφραγίστηκε και θα ελεγχθεί από πραγματογνώμονα.

Η κατάσταση των τραυματιών

Από τον εκτροχιασμό του τρένου νερού το βράδυ της Τρίτης (6/9), στο πάρκο ψυχαγωγίας στο Ρέντη, τραυματίστηκαν τέσσερα νεαρά άτομα, τα οποία και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Μια κοπέλα 21 ετών εισήχθη στη ΜΕΘ με τραύματα στο θώρακα, ωστόσο δεν έχει διασωληνωθεί σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ, ενώ στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται: ένας 24χρονος με ρήξη σπλήνας με την κατάστασή του να είναι σταθεροποιημένη αλλά σοβαρή, μία 22χρονη με διάσειση στη Νευροχειρουργική Κλινική και είναι έκτος κινδύνου, και ένας 25χρονος με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και το πόδι. Ο νεαρός με τα θλαστικά τραύματα αρχικά πήρε εξιτήριο, αλλά επέστρεψε στο νοσοκομείο μετά από έντονη δυσφορία. Ενδέχεται να πάρει αργά το απόγευμα εξιτήριο.

Το χρονικό

Το ατύχημα συνέβη στις 10.30 το βράδυ της Τρίτης (6/9), όταν το τρενάκι νερού το οποίο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του πάρκου ψυχαγωγίας και στο οποίο επέβαινε η παρέα των τεσσάρων νεαρών, βγήκε από την πορεία του με αποτέλεσμα, οι επιβαίνοντες να εκτοξευτούν σε παράπλευρους θάμνους.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των νεαρών που επέβαιναν στη μοιραία διαδρομή η βάρκα δεν φρενάρισε καθώς στο σημείο στο οποίο σταματά δεν υπήρχε επαρκές νερό με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί. Η εταιρεία ωστόσο απαντά πως ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός, η στάθμη του νερού ήταν επαρκής ενώ τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Η Ανακοίνωση του Πάρκου Ψυχαγωγίας αναφέρει: «Η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνεται ότι δεν έχει ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό, στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας, του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

«Είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης, Μαίρξ Σκανδάλη, Κώστας Στάμου, Κώστας Παπαδόπουλος, Βαλέρια Δολαψάκη, Χαρά Γιαννοπούλου

Επιμέλεια: Ελένη Μπουγά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος