Localwatch: «Γέφυρα» επικοινωνίας δημοτών με τους Δήμους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα

Μια διαδικτυακή, καινοτόμα πλατφόρμα, ονόματι Localwatch, που θα λειτουργήσει ως μια γέφυρα επικοινωνίας, ελέγχου και συμμετοχής ανάμεσα στους/τις δημότες και τέσσερις δήμους της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, σχεδιάζει το Vouliwatch σε συνεργασία με την εταιρεία commonspac.

Στην σχετική ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι η πλατφόρμα θα παρέχει ψηφιακά εργαλεία που θα συνσχεδιαστούν από τους/τις δημότες μέσα από μια σειρά εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού, για να ελέγχουν τους/τις εκλεγμένους/ες αντιπροσώπους τους και το έργο τους, να συνδιαμορφώνουν με τα μέλη της κοινότητας της πλατφόρμας τις πολιτικές των τοπικών αρχών.

Θα αξιολογούν οι ίδιοι τον δήμο τους, θα διοργανώνουν δράσεις εθελοντισμού στις πόλεις τους και θα έχουν λόγο στον προϋπολογισμό του Δήμου (συμμετοχικός προϋπολογισμός).

Το Vouliwatch θα σχεδιάσει, αναπτύξει και επικοινωνήσει την πλατφόρμα στο κοινό και τους δήμους. Η ommonspace θα αναλάβει την ενεργοποίηση των ομάδων-στόχων των πολιτών και θα διοργανώσει εργαστήρια συμμετοχικού σχεδιασμού, για τα εργαλεία της πλατφόρμας και την κατάθεση προτάσεων πολιτικών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Active Citizens Fund στην Ελλάδα”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος