Β. Αττική: Βελτιωμένη η κατάσταση των πυρκαγιών – Αντιμετωπίστηκε αναζωπύρωση στην Πάρνηθα (video)

Επί ποδός επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη βόρεια Αττική, υπό την απειλή συνεχών αναζωπυρώσεων. Επιχειρούν όλη τη νύχτα ώστε να μην υπάρξει νέο πρόβλημα, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται πεζοπόρα τμήματα του στρατού και της αστυνομίας, για επιτήρηση της τεράστιας έκτασης στην οποία εξελίχθηκε η μεγάλη πυρκαγιά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν αναζωπυρώσεις, όπως ανακοίνωσε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συναγερμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις προκάλεσε αργά το απόγευμα μια μεγάλη αναζωπύρωση πάνω από τους Θρακομακεδόνες, στη θέση Φλαμπούρι της Πάρνηθας, στην πλαγιά κάτω από το καζίνο, όπου υπάρχουν λωρίδες με δάσος που δεν έχει καεί.

Η φωτιά αντιμετωπίστηκε τελικά, με τη συνδρομή και ενός ελικοπτέρου Έρικσον, αλλά επειδή η εστία είναι μέσα σε ρεματιά, παραμένει στο σημείο ισχυρή δύναμη για να μην υπάρξει νέα αναζωπύρωση.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, από το Κρυονέρι και τη Βαρυμπόμπη μέχρι τη Μαλακάσα, τον Άγιο Στέφανο, τις Αφίδνες και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν μόνιμες εστίες, αλλά υπάρχουν αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται.

Οι επιτελείς της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι αν η νύχτα κυλήσει χωρίς κάποιο σοβαρό πρόβλημα, το πρωί της Κυριακής, με τη συνδρομή των εναέριων μέσων που θα είναι διαθέσιμα, θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση, αν και θεωρούν βέβαιο ότι θα χρειαστούν μέρες για να μπορέσουν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά, ενώ τους προβληματίζει και το νέο κύμα καύσωνα που αναμένεται από τη Δευτέρα.

Για το λόγο αυτό, σε όλο τον ορεινό όγκο, στην περίμετρο της πυρκαγιάς, όπως είπε και ο κ. Χαρδαλιάς, έχουν αναπτυχθεί πεζοπόρα τμήματα του στρατού, με την υποστήριξη πυροσβεστών από Κύπρο, Γαλλία και Ισραήλ, αλλά και των εθελοντών που σβήνουν όποια εστία εμφανίζεται.

Παράλληλα, χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας δουλεύουν ασταμάτητα για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και οι υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέχουν συνδρομή στις πυροσβεστικές δυνάμεις.

«Στην Αττική γίνεται μεγάλος αγώνας να “κλείσουμε” τις πυρκαγιές που είχαν δημιουργηθεί» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης. Ανέφερε ότι βρίσκονται σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Άγιο Στέφανο, ενώ αντιμετωπίζεται το μέτωπο προς το βουνό της Πάρνηθας. Σημείωσε ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια στην Αττική να βελτιωθεί η κατάσταση.

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό, ενώ χωρίς διόδια γίνεται η διέλευση στις Αφίδνες.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος