Ν. Χαρδαλιάς για πυρκαγιές: Η μάχη συνεχίζεται σε Εύβοια, Ηλεία και σε άλλες περιοχές (video)

Ζούμε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, με τιτάνια προσπάθεια έχει περιοριστεί το πύρινο μέτωπο στην Αττική, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, το βράδυ του Σαββάτου από το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, σε έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές στη χώρα. Συνεχίζουμε να δίνουμε μάχη στην Εύβοια, την Ηλεία και σε άλλες περιοχές, υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος στην Εύβοια, τόνισε ότι η μάχη με τις φλόγες θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα, «με πολύ μεγάλη ένταση από όλες τις δυνάμεις». Ενημέρωσε ότι η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει δύο μέτωπα. Στο νότιο τμήμα «η κατάσταση είναι σταθερή, προσπαθούμε να τη βελτιώσουμε διαρκώς», ενώ στο «βόρειο τμήμα η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις και αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην Εύβοια 475 πυροσβέστες, μαζί με 35 ομάδες πεζοπόρων, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από τη Ρουμανία και την Ουκρανία.

Για τη φωτιά στην Πάρνηθα, σημείωσε ότι «η άνιση μάχη αποδίδει σταδιακά μια βελτιωμένη εικόνα». Είπε ότι οι αναζωπυρώσεις ήταν δεκάδες αλλά αντιμετωπίστηκαν και πως οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν ισχυρές.

Πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένονται – όπως είπε – από την Τσεχία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Κατάρ και το Κουβέιτ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «σήμερα είχαμε λιγότερες εκκενώσεις οικισμών».

Τόνισε ότι, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, η αποκατάσταση όλων των πληγέντων είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι όλες οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχθούν αναδασωτέες.

Σε σύσκεψη υπό τον κ. Γεραπετρίτη, αποφασίστηκε να επιτηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι περιοχές της Αττικής όπου οι φωτιές βρίσκονται σε ύφεση για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος