Live – Μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια: Μήνυμα 112 για εκκένωση έξι οικισμών προς Μάνδρα και Ελευσίνα

Μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Παλαιοχωρίου, Πανοράματος, Αγίας Σωτήρας, Πουρνάρια, Νέα Ζωή και Νέος Πόντος εστάλη στους κατοίκους της περιοχής, εξαιτίας της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια.

Δεν απειλείται, προς όρας, ο οικισμός Πράσινο στην ίδια περιοχή. Έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες με εκσκαφείς στην βουνογραμμή. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν τα εναέρια μέσα. Πλέον, η φωτιά κατευθύνεται προς Μάνδρα και Ελευσίνα.

Όπως είπε στη σχετική ενημέρωση ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, η σημαντικότερη δασική πυρκαγιά που απασχολεί το μεγαλύτερο αριθμό επίγειων και εναέριων μέσων είναι αυτή που εκδηλώθηκε χθες στα Δερβενοχώρια. Ενώ πρόσθεσε σχετικά: «Αυτή τη στιγμή το μέτωπο παρουσιάζει δυναμική και κατευθύνεται προς Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρια και Αγία Σωτήρα, γι αυτό και εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς τη Μάνδρα.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα. Σε αυτή την πυρκαγιά επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ το κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος βρίσκεται στην περιοχή για τον συντονισμό τους. Από αέρος επιχειρούν έντεκα αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό».

Στο μεταξύ, μαίνεται η φωτιά στην Οινόη. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστικών Αρχών.

Τέσσερα canadair από την Γαλλία και την Ιταλία αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, μετά την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο τουίτερ ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς.

Τη σύλληψη 2 ανδρών που εκτελούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας έκανε γνωστή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Κώστας Νούσης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος