Λέσβος: Σε αργία ιερείς που δεν εμβολιάζονται με απόφαση του Μητροπολίτη

Αυστηρά μέτρα, που φτάνουν μέχρι και την αργία, λαμβάνει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, Ιάκωβος, σε βάρος ιερέων οι οποίοι αρνούνται να εμβολιασθούν κατά της covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.κ. Ιάκωβος προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στη Λέσβο, κυρίως σε περιοχές όπου υπάρχουν ανεμβολίαστοι ιερείς, ορισμένοι των οποίων επιτρέπουν και προτρέπουν τους πιστούς να εισέρχονται στους ναούς χωρίς μάσκες.

Συνολικά υπολογίζεται ότι 35 ιερείς στο νησί δεν έχουν εμβολιαστεί, για δικούς τους λόγους που δεν έχουν να κάνουν με θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης πριν την επιστολή εξάντλησε κάθε περιθώριο συζητήσεων μαζί τους προκειμένου να πεισθούν να εμβολιστούν. Τώρα πέρα από την απειλή της αργίας τους ζητά να απαντήσουν εγγράφως για ποιό λόγο δεν εμβολιάζονται και εάν υπάρχουν λόγοι υγείας.

Λέσβος: Σε αργία ιερείς που δεν εμβολιάζονται με απόφαση του ΜητροπολίτηΣυγκεκριμένα στην επιστολή του ο σεβασμιότατος αναφέρει: «Εντελόμεθα όπως εντός μιας Εβδομάδας προβήτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κορονοϊού ειδ’ άλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος