Λέκκας στην ΕΡΤ για το νέο σεισμό στην Εύβοια: Θετικό να έχουμε τέτοια μεγέθη – Μπαίνουμε σε περίοδο κανονικότητας στην περιοχή

Array

«Μπαίνουμε σε μια περίοδο κανονικότητας στην περιοχή, είναι θετικό να έχουμε τέτοια μεγέθη», επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, σε συνέχεια της νέας σεισμικής δόνησης των 4,3 ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα, με επίκεντρο πάλι την Εύβοια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λέκκας σημείωσε:

«Ο σεισμός είχε ένα μέγεθος της τάξεως των 4,3 βαθμών. Εκδηλώθηκε στην ίδια περιοχή στην οποία είχαμε την εκδήλωση του σεισμού των 5,1 βαθμών στις 29 Νοεμβρίου. Θεωρείται τουλάχιστον σύμφωνα με τις συγκλίνουσες απόψεις, ένα γεγονός που εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία και έχουμε να κάνουμε με ακόμη περισσότερο απομείωση της ενέργειας που υπάρχει στο υπέδαφος, με αποτέλεσμα να μπαίνουμε σε μία περίοδο κανονικότητας (…) Είναι πολύ πιθανό να δούμε και άλλους σεισμούς στα ίδια μεγέθη και θα έλεγα ότι είναι και θετικό να έχουμε, γιατί θα εκτονωθεί πολύ γρήγορα η δύναμη».

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 14/12 στην Εύβοια. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική.

Το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,3 Ρίχτερ και σημειώθηκε 8 χλμ ανατολικά-νοτιοανατολικά της Εύβοιας, το εστιακό βάθος στα 5 χλμ.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος